Menüpontok

Egy hajtással közelebb az Európa-bajnoksághoz a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatott

Közel egy hónappal a C-csoportos Európa-bajnokság előtt második edzőtáborát tartotta a kerekesszékes kosárlabda válogatott Kecskeméten. Mogyorósi András szövetségi kapitány az augusztus 11 - 13. közötti felkészülésen elsősorban az emberelőnyös helyzetek kialakítására helyezte a hangsúlyt, a tréner ebben jelentős előrelépést vár a közelgő kontinensviadal előtt.

Szeptember elején Nagyváradon négy csapatos tornán szerepelnek mieink, majd 17-24. között a C-csoportos Európa-bajnokságon vesznek részt Szarajevóban. A válogatott alapembereit ezúttal is a budapesti Törekvés SE gárdája adja, mellette a pécsi, miskolci és nyíregyházi játékosok is erősítik a hazai színeket. A gárdában szerepet kapott a csapat legfiatalabb tagja, Boda Ferenc, de újoncot is avattak a pécsi Gálosi László személyében.

Két hét múlva, augusztus végén újabb edzőtábor szerepel a válogatott programjában, a jól bevált helyszínen, Kecskeméten. A három napos felkészülés alatt két edzőmérkőzést játszanak legjobbjaink egy horvát klubcsapat ellen.

Köszönet a játékosoknak a kiváló munkáért, a szövetségi kapitánynak és segédedzőjének a jó hangulatú, színvonalas edzésekért és a technikai vezetőnek a szervezését.