Menüpontok

Kiss Péter Pál sorozatban negyedszer világbajnok KL1 200 méteren

A paralimpiai bajnok újabb címvédése mellett paralimpiai országkvótát is szerzett a jövő évi párizsi játékokra hazánknak Duisburgban. A fiatal parasportoló 45.19-es időeredménnyel elsőként ért célba a döntőbe, mögötte a francia Rémy Boullé (46.03) majd a brazil Luis Carlos Da Silva (46.54) követte.

A versenyszámban a paralimpiai ezüstérmes Suba Róbert is érdekelt volt. A szegedi sportoló nagyot küzdött, azonban ezúttal lemaradt a dobogóról és negyedik helyen ért be 47.60-as időeredménnyel.

Ugyanezen a versenynapon szállt hajóba a magyar válogatott újdonsült tagja, Boldizsár Dalma is. A 20 éves versenyző VL2 200 méteren jutott fináléba, ahol végül kilencedikként végzett 1:10.47-el. A férfiak KL2 200 méteres B döntőjében a szintén újonnan debütáló Kiss Tibor küzdött meg a minél jobb helyezésért és negyedik lett. A paralimpikon Kiss Erik KL3 200 méteren jutott B fináléba és érkezett harmadikként a célba.

A németországi Duisburg városa augusztus 23. és 27. között ad otthon az ép és parasportoló kajak-kenusok világbajnokságának, ahol a versenyszámok első hat helyezettje országkvótát szerez a paralimpiára.

Hazánk ezidáig nyolc országkvótát szerzett a játékokra: kettőt-kettőt sportlövészetben és úszásban, egyet-egyet atlétikában, kerékpárban, íjászatban és kajak-kenuban. A fogyatékos sportmozgalom legnépszerűbb eseményét 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg a francia fővárosban.

Fotó: Magyar Paralimpiai Bizottság