Menüpontok

A kontinens legjobbjai ellen szállnak harcba a magyar para-asztaliteniszezők

A Sheffieldben szeptember 4. és 9. között megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon hazánkat nyolc sportoló képviseli. A csapat tagjai közül a paralimpiai bajnok Pálos Péter és a tavalyi világbajnokságot megnyerő Szvitacs Alexa is ütőt ragad.

Hazánk delegációja az előző évi vb-n bizonyított, azonban akkor egyedül Szvitacs Alexának sikerült dobogóra állnia, miután egyéniben aranyérmes lett. A paralimpikon ezúttal is érdekelt lesz a WS9-es sérültségi kategóriában. Továbbá a paralimpiai ezüstérmes Csonka Andrással versenyeznek majd XD17-es kategória vegyes páros számában.

A kétszeres paralimpiai bajnok Pálos Péter MS11-es sérültségi kategóriában küzd meg az Európa-bajnoki címért, míg Major Endre és Urlauber Ádám MS1-ben lesznek érdekeltek. A hölgyeknél Arlóy Zsófia is versenybe száll a kontinens legjobbnak járó címért egyéni, WS8-as kategóriában, valamint Berecki Dezsővel vegyes párosban (XD17) bizonyíthatnak. A paralimpikon Berecki Dezső egyéniben is ütőt ragad majd, az MS9-es kategóriában.

Csonka András nem csak vegyes párosban, de egyesben (MS8) és Berecki Dezsővel párosban is (MD18) megküzd Európa elitje ellen. Míg ugyanezen egyéni kategóriában Zborai Gyula (MS8) is bizonyíthat.

A sheffieldi Európa-bajnokság kiemelten fontos, mivel a kategóriák győztese országkvótát szereznek a 2024-es párizsi paralimpiára. Hazánk ezidáig tizenegy országkvótát szerzett a játékokra: négyet kajak kenuban, kettőt-kettőt sportlövészetben és úszásban, egyet-egyet atlétikában, kerékpárban és íjászatban. A fogyatékos sportmozgalom legnépszerűbb eseményét 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg a francia fővárosban.

A para-asztalitenisz Európa-bajnokságot a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség youtube csatornáján lehet élőben követni.

A kontinensviadal időrendje és eredményei a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség hivatalos weboldalán.

A teljes magyar csapat névsora:

Arlóy Zsófia – WS8 kategória

Berecki Dezső – MS9 kategória

Csonka András – MS8 kategória

Major Endre – MS1 kategória

Pálos Péter – MS11 kategória

Szvitacs Alexa – WS9 kategória

Urlauber Ádám – MS1 kategória

Zborai Gyula – MS8 kategória