Menüpontok

Felemelő magyar eredmények a busáni kerekesszékes vívó világkupán és U23-as világbajnokságon

A dél-koreai városban a szeptember 2. és 5. között rendezett paralimpiai kvalifikációs pontgyűjtő versenyen a magyar csapat két aranyat, egy ezüstöt-, és egy bronzérmet szerzett. A világkupát megelőzően az U23-as világbajnokságon Nádasdy Anna kardban és tőrben is megvédte tavaly elhódított címet.

A hölgy tőrvívók A kategóriájú versenyén a paralimpiai ezüstérmes Hajmási Éva aratott sikert, miután a döntőben az olasz Andreea Mogost 15:12 arányban legyőzte. Ugyanezen fegyvernemben a paralimpiai ezüstérmes Krajnyák Zsuzsanna hetedikként, az U23-as világbajnok Nádasdy Anna nyolcadikként, míg a paralimpiai bronzérmes Madarászné dr. Mező Boglárka B kategóriában tizenötödikként végzett.

 A paralimpiai ezüstérmes Osváth Richárd a tőrözők A kategóriájában ragadt pengét és jutott fináléba, ahol az olasz Matteo Bettit 15:9-re győzte le. A rutinos magyar a kardvívók között is megmérettette magát, azonban a legjobb nyolc között az ukrán Andrii Demchuk 15:9-re múlta felül és ötödik lett. A női kardvívók A kategóriájában Hajmási Éva ismételten dobogóhoz állhatott, miután az elődöntőben a lengyel Kinga Drozdz 15:9-re legyőzte és így a harmadik helyezést szerezte meg.

A női B kategóriás kardozók versenyén Madarászné dr. Mező Boglárka parádésan szerepelt és egészen a döntőig menetelt. Az aranyéremért zajló párharcban az olasz Rossana Pasquino-val vívott szoros csatát követően 15:12 arányban vereséget szenvedett és második helyen zárta a világkupát.

A Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna és Madarászné dr. Mező Boglárka hármasából összeálló párbajtőrcsapat a thái lányok ellen 45:43-ra kikaptak. Így mieink a helyosztón folytatták a küzdelmet, ahol először az amerikaiakat 45:32-re győzték le, majd a dél-koreaiak ellen 45:41 arányban kikaptak és hatodikok lettek.

A vk-versenyt megelőzően U23-as világbajnokságot rendeztek Busánban, ahol Nádasdy Anna is bizonyított. A fiatal versenyző kard és tőr A kategóriában is diadalt aratott ezzel megvédve korosztályos vb-címeit. Anna a versenyeit követően a felnőtt válogatotthoz csatlakozott és a világkupán is fegyvert ragadott.

A magyar kerekesszékes vívóválogatott legközelebb a Terniben megrendezésre kerülő világbajnokságra utazik október 3. és 8. között.

A magyar eredmények:

Hajmás Éva (A kategória) – tőr 1. helyezés; kard 3. helyezés;

Krajnyák Zsuzsanna (A kategória) – tőr 7. helyezés; párbajtőr 11. helyezés;

Nádasdy Anna (A kategória) – tőr 8. helyezés; kard 15. helyezés; U23 tőr 1. helyezés; U23 kard 1. helyezés;

Madarászné dr. Mező Boglárka (B kategória) – kard 2. helyezés; tőr 15. helyezés; párbajtő 22. helyezés;

Osváth Richárd (A kategória) – tőr 1. helyezés; kard 5. helyezés;

Tarjányi István (B kategória) - kard 9. helyezés; párbajtőr 15. helyezés; 

Női párbajtőrcsapat (Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Madarászné dr. Mező Boglárka) - 6. helyezés

 

A kerekesszékes vívó világkupa további eredményei

Az U23-as kerekesszékes vívó világbajnokság további eredményei