Menüpontok

A Soproni Tigrisek nyerték a kerekesszékes kosárlabdázók Magyar Kupáját

2023. október 15-én Kecskeméten rendezték meg a kerekesszékes korsárlabda Magyar Kupát, amely az idei évben a Soproni Tigrisek győzelmét hozta.

A Magyar Kupa kiírása alapján a tavalyi bajnokság első és negyedik, valamint második és harmadik helyezettje játszott a döntőbe jutásért. Mivel a pécsi PEAC PTE Rolling Basket csapata a verseny előtt jelezte, hogy sérülések miatt nem tudja betartani az előírt sérültségi ponthatárt, így már az első mérkőzésen eldőlt, hogy a tavalyi bajnok Törekvés SE - PEAC PTE Rolling Basket mérkőzést az előbbiek nyerik 2-0 arányban, és ők jutnak elsőként a fináléba. A találkozót így is lejátszották, és a pályán a tavalyi bajnoksághoz képest a fél csapatát nélkülöző Törekvés vereséget szenvedett a pécsiektől.

A másik mérkőzésen a Soproni Tigrisek gárdája 62-44 arányban diadalmaskodott a DVTK ellen, így a soproniak jutottak a fináléba. A bronztalálkozó is a mérkőzés előtt eldőlt, hiszen a pécsiek a ponthatár miatt ezt a találkozót is 2-0-ra elveszítették. Érdekesség, hogy a pécsiek ezt a találkozót is megnyerték a DVTK ellen, nagyon szoros csatában 2 pont különbséggel.

A finálét a tavalyi bajnokság első két helyezettje játszotta, de ezúttal a tavalyi bajnokság ezüstérmese, a Soproni Tigrisek gárdája győzött 65-31 arányban. A díjak átadásában a rendezvény két házigazdája, Ivkovicsné Béres Tímea és Sztojan Ivkovics működött közre.

A Magyar Kupa győztes Soproni Tigrisek gárdája: Cirkovic Zeljko, Oszolik Péter, Vezmár Goran, Horvát József, Molnár Attila, Daróczi Dániel, Baricza Tibor, Mesterházy Zsolt, Szakonyi Imre, edző: Nagy Tamás.