Menüpontok

A világ legjobb parakaratékái a Papp László Sportarénában

Az ép felnőtt válogatott mellett a sportág fogyatékossággal élő sportolói is összemérik tudásukat a budapesti világbajnokságon. Az október 24-29. között zajló globális sporteseményen látás-, értelmi és mozgássérült karatékák különböző kategóriákban bizonyíthatnak a magyar szurkolók előtt.

Kákosy Olívia (Fotó: WKF)

A 18 főből álló parakarate válogatott több kiemelkedő sportolóval vág neki a hazai rendezésű világbajnokságnak. Közülük is az egyik legeredményesebb sportoló Kákosy Olívia (K21), aki korábban világ- és Európa-bajnokságon már felállhatott a dobogó legfelső fokára. Az UTE tehetsége címvédőként készül a budapesti karate világbajnokságra, és nagy motivációt jelent számára, hogy hazai közönség előtt is megküzdhet a vb-címért.

Olívia mellett Kárpáti Petrának (K21) is drukkolhatunk a Papp László Sportarénában. Az IKHSE sportolója a 2021-es dubai világbajnokságon, Olívia mögött, ezüstérmet szerezett. Petra sem titkolja célját: minél jobb eredmény elérésével, hazai közönség előtt szeretne újra dobogóra állni.

Kárpáti Petra (Fotó WKF)

A világbajnokság selejtező mérkőzéseit október 26-án, csütörtökön rendezik meg, míg pénteken a bronzmérkőzésekre kerül sor. A hétvégén előbb az értelmisérültek, majd a látásukban és mozgásukban korlátozott sportolók döntőit bonyolítják le, reményeink szerint, minél több magyar versenyzővel.

A karate világbajnokságra a jegyek korlátozott létszámban elérhetők, amennyiben nincs lehetősége személyesen megtekinteni a mérkőzéseket, az M4 Sport csatornája közvetíteni fogja azokat.

A magyar parakarate válogatott összetétele:

Látássérült / K10 kategória:

Kátai-Németh Vilmos (TFSE)

Poczok Zsolt (VGYSE)

Rácz Richárd (VGYSE)

 

Értelmisérült:

K21 kategória:

Kákosy Olívia (UTE)

Kárpáti Petra (IKHSE)

Paulovics Dóra (IKHSE)

Csatári János (IKHSE)

Fekete László (IKHSE)

 

K22 kategória:

Boros Beatrix (TFSE)

Pátkai Andrea (IKHSE)

Szabó Alexandra (TFSE)

Miklósics Péter (TFSE)

Pálfi Krisztián (IKHSE)

Sándor Máté (TFSE)

 

Mozgássérült / K30 kategória:

Dobos Réka (Kowax)

Harka József (IKHSE)

Molnár Csaba (IKHSE)

Németh István (TFSE)

 

Edzők: Gasparik Kitti, Balogh Mária, Mór Csaba, Magyar Adrián és Halász Attila