Menüpontok

Előkelő helyezéseket és értékes kvalifikációs pontokat szerzett a magyar boccia válogatott Heraklionban

A Kréta-szigetén található városban rendezett világkupán a magyar csapat egyéniben és párosban is dobogós helyezéseket szerzett. A mieink két arany- és két ezüstérem megszerzésével fontos pontokat gyűjtöttek a paralimpiai kvalifikációban.

Forrás: Facebook

A BC4-es kategóriában érdekelt Hegedűs László elsőként jutott tovább a csoportjából. Az egyenes kieséses szakaszban a rutinos sportoló az elődöntőben a brazil Eliseu Dos Santost búcsúztatta 6:1-es győzelmét követően.  A fináléban a brazil André Martins Costa ellen mérkőzött meg, és a döntő játszmában felelmúlta ellenfelét, ezzel pedig megszerezte az aranyérmet.

Forrás: Facebook

A BC2-es kategóriában érdekelt Nagy Vivien első mérkőzésén 5:4 arányban kikapott a brit Kayleigh Haggotól. A folytatás már jobban kedvezett a magyar versenyzőnek, aki a szaudi Zahra Al Abyadh-ot és a görög Elisavet Iosifidou-t is 9:0-ra győzte le. Vivien a döntőben is megállíthatatlan volt, és megszerezte az aranyérmet, miután az azeri Sona Aghayevával szemben 7:6-ra diadalmaskodott.

Forrás: Facebook

A magyar boccia válogatott eddigi legeredményesebb sportolója, Szabó Alexandra is labdát ragadott. A BC4-ben versenyző sportoló magabiztosan jutott tovább csoportjából, és kiemeltként jutott az elődöntőbe. A fináléba jutásért folytatott küzdelemben a brazil Josiane Silvát 9:0 arányban múlta felül. A döntő mérkőzés kiélezett párharcot hozott a görög Chrysi Morfi Metzouval szemben, és ezúttal sajnos nem jött össze a bravúr: a magyar bocciázó 4:2 arányban vereséget szenvedett, és ezüstérmesként zárta egyéni szereplését.

Forrás: Facebook

Szabó Alexandra Hegedűs Lászlóval kiegészülve BC4 párosban is érdekelt volt. A magyar duó három győzelmet és egy vereséget követően a dobogó második fokán fejezte be világkupa szereplését.

Forrás: Facebook

Sok szeretettel gratulálunk a versenyzőknek és edzőiknek, valamint köszönjük a Magyar Para Boccia Szövetség munkáját!