Menüpontok

Magyar sikerek a portugál boccia világkupán

A Póvoa de Varzim városában rendezett nemzetközi tornán hazánk válogatottja két arany- és egy bronzéremmel büszkélkedhet. Szabó Alexandra egyéniben és Hegedűs Lászlóval vegyes párosban is eredményesnek bizonyult és a dobogó legfelső fokához állhattak, míg Nagy Vivien harmadikként végzett sérültségi kategóriájában.

A BC4-es hölgyek között érdekelt Szabó Alexandra másodikként jutott tovább a csoportjából. Az egyenes kieséses szakaszban a magyar parasportoló előbb a német Anita Raguwarant, majd a görög Chrysi Morfi Metzout győzte le, és jutott a fináléba. Az aranyéremért folytatott mérkőzésen a riválisának számító portugál Carla Oliveira ellen vívott szoros mérkőzést, és a döntő játszmában nyerni tudott.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes versenyző Hegedűs Lászlóval kiegészülve BC4 vegyes párosban is remekelt. Csoport másodikként jutottak tovább és a németeket, majd a horvátokat is felülmúlták a döntőbe jutásért. A legvégső összecsapás izgalmas játékot hozott, végül a mieinknek sikerült 4:3 arányban győzelmet aratniuk.

A BC2-es kategóriában érdekelt Nagy Vivien első helyről jutott tovább csoportjából, majd a kieséses szakasz első fordulójában sikeresen megverte a portugál Christina Goncalvest. Az elődöntőben a magyarnak nem jött össze a bravúr, miután a koreai Soyeong Jeong ellen kikapott, azonban a bronzérmérkőzésen a szlovák Eliska Jankechovaval szemben kiélezett párharcban diadalmaskodott.