Menüpontok

Pályázat: Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram 2023/24. tanév I. felév

JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS 
a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételhez 
2023/2024. tanév I. félév 


A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj (a továbbiakban: ösztöndíjprogram) a Kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/ paralimpiai érmet szerezzenek. 

Az ösztöndíjprogramban való részvétel feltételei: 

•    be nem töltött 35. életév,
•    magyarországi felsőoktatási intézményben1 felsőfokú végzettség és szakképzettség megszerzésére irányuló aktív hallgatói jogviszony2,
•    olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben szereplő sportágban aktív egyesületi tagság,
•    olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben szereplő sportágban a magyar nemzeti válogatott keretben való tagság,
•    a hallgatói jogviszony fennállása alatt kiemelkedő, olimpiai/paralimpiai versenyszámban, felnőtt korcsoportban nemzetközi éremszerzési esélyre jogosító sportteljesítmény,
•    a pályázat benyújtásának időpontjában a pályázó nem áll a sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004. (III.12.) Korm.rendelet alapján sportfegyelmi eljárás vagy a doppingellenes tevékenység szabályairól szóló 363/2021. (VI.28.) Korm. rendelet alapján doppingfegyelmi eljárás hatálya alatt,
•    a pályázat benyújtásának időpontjában a pályázó nem áll a sportról szóló 2004. évi I. törvényben meghatározott jogerős eltiltás vagy kizárás hatálya alatt.

Az érvényes jelentkezéshez valamennyi feltétel együttes megléte szükséges.

Az ösztöndíjprogramban való részvétel időtartama: 
Az ösztöndíjprogramban való részvételre az alábbiakban meghatározott időtartamon belül van lehetőség:

•  legfeljebb az első felsőfokú végzettség – alapfokozatnak vagy az osztatlan képzésben szervezett mesterfokozatnak – megszerzésére irányuló tanulmányok megkezdésétől annak befejezéséig, illetve a hallgatói jogviszony megszűnéséig, de legkésőbb az ösztöndíjas 35. életévének betöltését követő hónap első napjáig.

Az ösztöndíjprogramban való részvételi jogosultság megszerzésének menete: 

A programba való bekerülésre a jelen dokumentumhoz tartozó kitöltött jelentkezési lap, valamint a 
Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Paralimpiai Bizottság, illetve az illetékes sportági szakszövetség javaslata alapján a sportpolitikáért felelős miniszter (továbbiakban: miniszter) Tanácsadó Testülete tesz végső javaslatot. Az ösztöndíj odaítéléséről a jelentkezési feltételek, az értékelési szempontok, valamint a javaslatok alapján a miniszter dönt. 
Az ösztöndíjprogram lebonyolításával összefüggő feladatokat a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága (továbbiakban: Államtitkárság) látja el. 

További információk és a hivatalos felhívás ide kattintva.

Sportcsillag jelentkezéi lap ide kattintva.

Adatkezelési tájékoztató ide kattintva.