Menüpontok

Dupla győzelmet aratott Dr. Fonyódi Ildikó a para-díjlovasok paralimpiai pontszerző versenyén

A szlovákiai Motesice városában zajló nemzetközi tornán a magyar sportoló Bojengel nevű lovával a CPEDI Grade 5 kategóriában remekelt, és mindkét versenynapon az első helyen végzett. Kimagasló sikerüknek köszönhetően értékes pontokat gyűjtöttek a jövő évi játékok kvalifikációs rendszerében.

A Grand Prix A versenyét remekül kezdte meg a magyar parasportoló és 73,077%-kal zárta a szereplését. Ildikó eddigi karrierjének legmagasabb százalékos eredményét érte el, ráadásul a legtöbbet a belga „C” bírótól kapta, aki a párizsi játékokon is pontozni fog.

A Grand Prix B versenye hasonlóképp kedvezően alakult hazánk sportolójának és lovának. Ismételten magas százalékszámmal, 72,193%-kal zárták a nemzetközi szereplést és végeztek a dobogó legfelső fokán. A két nap eredményei alapján Fonyódi Ildikó 106 pontot gyűjtött Szlovákiában, ami 10,6%-os javulást jelent eddigi mérlegéhez képest.

A para-díjlovasok számára december 31-ig van lehetőség kvalifikációs pontokat szerezni. Ezt követően a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) a regionális ranglisták legjobb három helyezettjének ítéli meg a kvótát a párizsi játékokra.

Dr. Fonyódi Ildikó és Bojengel idén még egy versenyre utazik a kvalifikáció lezárása előtt. A magyar sportolónő és lova december 14 – 17. között a hollandiai Genemuiden városában versenyez további értékes pontokért.

Nyitókép: Kis György