Menüpontok

Egy arany- és egy ezüstéremmel is gazdagította a magyar delegációt az egyetlen paraversenyzőnk a Küzdősportok Világjátékán

Október 21. és 30. között Rijád adott otthont a Küzdősportok Világjátékának – vagyis a „World Combat Games”-nek - amelyen figyelemreméltó magyar parasport eredmények születtek: Simon Dániel a paraszkanderezők álló mezőnyében egy arany- és egy ezüstéremnek is örülhetett, amely a teljes magyar delegáció egyik legkiemelkedőbb egyéni teljesítménye.

Forrás: Facebook

A szaúd-arábiai fővárosban 120 ország 1500 versenyzője mérte össze a tudását. A kiutazó magyar delegáció összesen 18 főt számlált, akik 7 sportágban szálltak versenybe a világ legjobbjaival, és végül – 6 arany-, 2 ezüst- és 4 bronzéremmel - az éremtáblázat előkelő tizedik helyén végeztek. A mieink diadalmaskodtak többek között grappling, kick-box és szkander sportágakban is.

Forrás: Facebook

A magyar csapatot egy paraversenyző is erősítette: Simon Dániel, aki immár 9 éve űzi a szkander sportágat, és 2017 óta nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket ér el. Dániel a paraszkanderesek álló kategóriájában versenyezett október 24-25-én, ahol előbb bal kézzel aranyérmet, majd jobb kézzel ezüstérmet szerzett, ezzel a magyar delegáció egyik legeredményesebb versenyzője lett.

Forrás: Facebook

A Világjátékok szervezői elérhetővé is tették az egyik eredményhirdetésének megható pillanatait, amely az alábbi LINK-re kattintva megtekinthető.

A Világjátékokra utazó magyar csapat eskütételén a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetői is jelen voltak. „Jó ezt látni, és azt is, hogy egyre több, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) égisze alá tartozó sportági szövetség felkarolja a fogyatékos sportolókat. Ennek bizonyítéka az is, hogy a Rijádba kiutazó magyar csapatban a szkanderos Simon Dániel személyében lesz parasportoló.” – nyilatkozta korábban Szabó László MPB-elnök a Nemzeti Sportnak.

Forrás: Facebook

Sok szeretettel gratulálunk Simon Dánielnek, és valamennyi ép versenyzőnek is! A Magyar Paralimpiai Bizottság számára külön öröm, hogy kollégánk, Busa Andrea is a dobogó tetejére állhatott a női kick-box versenyzők 65 kg súlycsoportos mezőnyében. Egyúttal köszönjük a Nemzeti Versenysport Szövetség szervezőmunkáját, és a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának támogatását!