Menüpontok

Budapesten tartotta elnökségi ülését az Európai Paralimpiai Bizottság

Az Európai Paralimpiai Bizottság (EPC), Urr Anita elnökségi tag meghívására, Budapesten tartotta kétnapos elnökségi ülését. A testület tanácskozásán az európai paralimpiai mozgalmat érintő fontos kérdésekben hoztak döntést a tagok, az ülést kísérő események pedig tovább erősítették Magyarország helyzetét az európai sportdiplomáciában.

Az ülésnek a Magyar Sport Háza adott otthont, amely a tanácskozás mellett jó alkalom volt arra, hogy az elnökség tagjai megismerjek a hazai sportirányítás szereplőit. Ugyancsak kiváló sportdiplomáciai eseménynek bizonyult a Sportért Felelős Államtitkárság szervezésében megtartott vacsora, ahol az EPC elnökségének tagjai találkozhattak államtitkárság képviseltében jelen lévő Dr. Baji Balázzsal, a sportköztestületek, az országos sportszervezetek, a fogyatékosok sportja szervezetei és a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetőivel, képviselőivel, valamint a Magyar Sportújságíró Szövetség elnökével, Szöllősi Györggyel is.

Az ülés történelmi jelentőségű volt, hiszen a Budapesten 1991-ben magalakult EPC előd szervezetének tekinthető, IPC Európai Bizottsága elnöksége hazai ülése után 32 évvel újra a magyar főváros adhatott otthont az európai szervezet vezetői testületének tanácskozására.

A december 1-én bejeződött ülést követően az EPC elnökségének tagjai és Raymon Blondel, a szervezet elnöke is elégedettségüket fejezték ki a szervezésért és vendégszeretetért, így Magyarország a parasport területén is újra jelesre vizsgázott.