Menüpontok

„Gyorsabban, magasabbra, erősebben” a paralimpián is – a Szerencsjáték Zrt. támogatásával

A Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Paralimpiai Bizottság 2023. augusztus 28-án, kereken egy évvel a párizsi paralimpia előtt jelentette be legújabb együttműködését, amelynek keretében a nemzeti lottótársaság egyrészt támogatja sportolóink párizsi felkészülését, másrészt a paralimpia idején sportfogadási lehetőséget biztosít majd a magyar érdekeltségű versenyszámok tekintetében a hazai sportszerető közönségnek. Együttműködésünk első fázisaként már a 2023-as évben több sportolónk vehette át új, modernebb sporteszközeit a Szerencsjáték Zrt. támogatásának köszönhetően.

A megfelelő, minőségi sportfelszerelés elengedhetetlen része paralimpikonjaink felkészülésének, így nem volt kérdéses, hogy a kvótaszerző időszak hajrájában ebben is segítenünk kell a sportolóinkat. A társaság támogatásának köszönhetően az elmúlt időszakban új sporteszközöket adhattunk át többek között Lévay Petra paratriatlonistánk, Wermeser Zsombor parakerékpárosunk, Nádasdy Anna és Osváth Richárd kerekesszékes vívóink, dr. Fonyódi Ildikó para-díjlovasunk, valamint a Magyar Taekwondo Szövetség vezetősége részére.

A Szerencsjáték Zrt. a hazai parasport mozgalom támogatásán túl is kiemelt figyelmet szentel a fogyatékossággal élők mindennapjainak, társadalmi integrációjuk elősegítésének: immár 20 éve működteti a kizárólag megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató sorsjegy-értékesítő hálózatát, kiemelt figyelmet fordít a fogyatékossággal élő játékosok kiszolgálására az országos hálózatában, valamint – a fogyatékkal élő gyermekekre gondolva - befogadó játszóterek létrehozásában vesz részt.

Ezúton is köszönjük a Szerencsejáték Zrt. támogatását, és eredményes felkészülést kívánunk sportolóinknak az elkövetkező időszak megmérettetéseire!