Menüpontok

Kiss Péter Pál, Konkoly Zsófia és Pap Bianka az "Év Egyetemi Parasportolója" 2023-ban

2023. november 30-án a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Dr. Koltai Jenő Sportközpontjában rendezték az Év Egyetemi Sportolója Díjátadó Gálát. A jeles eseményen három – az idei évben világbajnoki címet szerző – sportolónkat is díjazták az „Év Egyetemi Parasportolója” kategóriában.

Forrás: Testnevelési Egyetem

A díjazottakat Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke is köszöntötte. Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy mind az egyetem, mind a sport a legfontosabb dologra nevel bennünket az életben: megkülönböztetni a hasznosat a haszontalantól; kultúrát, értéket hozni a világnak és a hazánknak.

Forrás: Testnevelési Egyetem

Az eseményen szintén köszöntőt tartott:

  • Prof.Dr. h.c. Mocsai Lajos, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke 
  • Dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár 
  • Prof.Dr. Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora
  • Paragh Bianka, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnök-helyettese
  • Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára 
  • Dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke 
Forrás: Testnevelési Egyetem

Az Év Egyetemi Parasportolója kategória nyertesei:

  • Kiss Péter Pál (parakajak), aki a 2023-as duisburgi világbajnokságon KL1 200 méteren szerzett aranyérméért részesült az elismerésben;
  • Konkoly Zsófia (paraúszás), aki a manchesteri világbajnokságon SM9 200 méteres vegyesúszásban szerzett aranyérméért részesült az elismerésben;
  • Pap Bianka (paraúszás), aki a manchesteri világbajnokságon S10 100 méter hát, 400 méter gyors és 200 méter vegyes kategóriákban szerzett három aranyérméért részesült az elismerésben.

Az eseményen összesen mintegy 170 kitüntetést adtak át, az egyetemi világversenyeken kiemelkedő eredményt elért hallgatókat, valamint a felnőtt világversenyeken egyetemistaként diadalmaskodó élsportolókat és a MEFOB bajnokságok összesített pontversenyének  legjobbjait egyaránt díjazták.

Forrás: Testnevelési Egyetem

Ezúton is köszönjük a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetségnek, valamint a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemnek a színvonalas szervezést, és gratulálunk minden díjazottnak!