Menüpontok

Paralimpikonjaink hisznek a karácsonyi csodában

2023. november 17. és 2024. január 1. között tart nyitva az „Adventi Ünnep a Bazilikánál” karácsonyi vásár, amelyen a Szerencsjáték Zrt. is saját standdal vesz részt. December 6-án a Nagy Hüttét is birtokba vették a cég munkatársai, vendégül látva két paralimpikonunkat, Kiss Péter Pál kajakozót és Lévay Petra triatlonistát. A meghitt hangvételű beszélgetéseken szó esett sportról, eredményekről, tanulmányokról, életutakról, és természetesen az ünnepekről és a karácsonyi készülődésről is.

Kiss Péter Pál paralimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakosunk a tőle megszokott lendülettel és eredményességgel zárja az idei évet is, vízen és szárazföldön egyaránt. A portugáliai Montemor-O-Velho városában zsinórban a negyedik Európa-bajnoki címét, a németországi Duisburgban pedig a negyedik világbajnoki címét is begyűjtötte 2023-ban. Utóbbi eredményével paralimpiai országkvótát is szerzett hazánknak, így nagy reményekkel várja a 2024-es évet és a párizsi paralimpiát. A futamok mellett az iskolapadban is jól teljesített: tavasszal leérettségizett, ősszel pedig megkezdhette tanulmányait a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rekreáció és életmód szakán.

Lévay Petra Európa-bajnok, világbajnoki hatodik helyezett, paralimpikon triatlonistánk egy elhúzódó sérülés miatt kényszerült több hónapos pihenőre az év első felében, ugyanakkor a visszatérés szép eredményeket hozott a számára: júliusban Longbeach-en (USA) szerzett világkupa-ezüstérmet, októberben pedig – a dobogóról kevéssel lemaradva – a negyedik helyet szerezte meg az olaszországi pontszerző világkupán. A versenyfelkészülés mellett Petra a társadalmi felelősségvállalás terén is kiemelt tudatosságról tesz tanúbizonyságot: a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány vezetőjeként idén is számos kiemelt kampány lebonyolításával segítette az érintett gyermekeket és családjaikat.

A Petrával és Péterrel folytatott, karácsonyra hangolódó beszélgetések nemsokára megtekinthetők lesznek a Szerencsjáték Zrt. és a Magyar Paralimpiai Bizottság felületein.

Ezúton is köszönjük a Szerencsejáték Zrt. meghívását és támogatását! Meghitt ünnepi készülődést kívánunk minden kedves olvasónknak és követőnknek!