Menüpontok

A para-asztaliteniszezők is jól indították az évet Gízában

A 2024-es esztendő első világkupa megmérettetésének a történelmi egyiptomi város adott otthont január 24. és 27. között. Hazánk válogatottjának tagjai mind egyéniben, mind párosban kiemelkedő eredményeket értek el, és összesen hat érmet szereztek.

A paralimpiai bronzérmes Szvitacs Alexa tudhatta magáénak a legfényesebb medált a WS9-10 összevont kategóriában. A világbajnok asztaliteniszező veretlenül jutott döntőbe, ahol a svéd Handen Anja (3:0) legyőzését követően állhatott a dobogó legfelső fokára. Alexa párosban és vegyes párosban is remekelt: Arlóy Zsófiával (WD20) a fináléba jutás nem jött össze, azonban így is megszerezték a bronzérmet. Csonka Andrással vegyes párosban (XD17) az ukrán Lev Kats- Maryna Lytovchenko kettőst győzték le hátrányból fordítva 3-2-re a döntőben.

Az egyéni ülő (MS1) kategóriában érdekelt Major Endre magabiztosan teljesített egészen az elődöntőig, ahol végül a dél-koreai Nam Kiwon-tól 3:0-ra vereséget szenvedett, és bronzérmesként zárta a világkupát.  A delegáció újabb bronzérmét a paralimpiai bajnok Pálos Péter szerezte, aki veretlenül jutott az elődöntőbe MS11 kategóriában. A fináléba jutás ezúttal nem jött össze: a későbbi győztes francia Lucas Edouard Créange ellen hősies küzdelemben maradt alul 2:3-ra.

Arlóy Zsófia a vegyes párosok versenyében is asztalhoz állt az egyiptomi Abdelrahman Abdelwahabbal (XD20), akivel csak az ukrán Ivan Mai- Iryna Shynkarova kettőstől szenvedtek 3-0 arányú verséget, így végül a bronzérmet akasztották a nyakukba.

A magyar para-asztalitenisz-válogatott összesen két arany- és négy bronzérmet szerzett az év első világkupaversenyén.

A 2024-es ITTF Egypt Para Open további eredményei