Menüpontok

Hat érem megszerzésével kezdte az évet a magyar kerekesszékes vívóválogatott

A sportág idei első világkupa versenyének Cardiff adott otthont, ahol a magyar delegáció több fegyvernemben is remekelt, és végül hat bronzéremmel tért haza. A dobogós helyezések mellett további értékes pontokat is szereztek a mieink a párizsi paralimpia kvalifikációs rendszerében.

A tokiói paralimpiai bajnok Veres Amarillának két versenyszámában is sikerült az élmezőnyben végeznie. Az UTE sportolója párbajtőr és kard „A” sérültségi kategóriában harmadikként zárta egyéni szereplését. Hajmási Éva, paralimpiai ezüstérmes vívó a tőrözők (A) között remekelt és szintén bronzérmet szerzett, míg kardban (A) ezúttal tizedik lett.

A férfiak között a paralimpiai ezüstérmes Osváth Richárd tőrben (A) bizonyult eredményesnek, miután bronzérmes helyezést ért el, kardban (A) pedig tizedikként végzett. Utóbbi fegyvernemben bravúros teljesítményt tudhatott magáénak Tarjányi István paralimpikon is. A nyíregyházi sportoló kardban (B) a dobogó harmadik fokára állhatott, míg párbajtőrben (B) tizedik lett.

Az egyéni szereplések mellett Krajnyák Zsuzsanna, Hajmási Éva, Madarászné dr. Mező Boglárka és Veres Amarilla női párbajtőrcsapatban volt érdekelt. A négy paralimpikonból összeállított kvartett erős mezőnyben a harmadik helyezést szerezte meg, miután kiélezett küzdelemben 45:40-re legyőzték a thaiföldi válogatottat.

A paralimpiai bronzérmes Madarászné dr. Mező Boglárka a női kardozók (B) között hatodik helyen végzett, az U23-as világbajnok Nádasdy Anna tőrben (A) nyolcadik, míg a paralimpiai ezüst- és bronzérmes Krajnyák Zsuzsanna 11. lett a walesi világkupán.

A magyar kerekesszékes vívóválogatott 2024-es cardiffi világkupa eredményei:

Egyéni:

  • Hajmási Éva (A kategória): tőr bronzérem, kard 10.;
  • Krajnyák Zsuzsanna (A kategória): tőr 11., párbajtőr 27.;
  • Madarászné dr. Mező Boglárka (B kategória): kard 6., tőr 17.;
  • Nádasdy Anna (A kategória): tőr 8., kard 21.;
  • Osváth Richárd (A kategória): tőr bronzérem, kard 10.;
  • Tarjányi István (B kategória): kard bronzérem, párbajtőr 10.;
  • Veres Amarilla (A kategória): párbajtőr bronzérem, kard bronzérem.

Csapat:

  • Női párbajtőrcsapat (Krajnyák Zsuzsanna, Hajmási Éva, Madarászné dr. Mező Boglárka, Veres Amarilla): bronzérem

A WAS Kerekesszékes Vívó Világkupa – Cardiff 2024 hivatalos eredményei

Fotók: British Fencing