Menüpontok

Az Országgyűlés Kulturális Bizottsága fogadta a Magyar Paralimpiai Bizottság delegációját

A parlamentben tartott ülésen a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke, Szabó László részletes beszámolóval szemléltette a sportszervezet hazai és nemzetközi helyzetét. A bizottság tagjai megismerkedhettek a fogyatékosok sportmozgalmával, annak működésével és célkitűzéseivel, valamint a paralimpiai kvalifikáció állásával.

Szabó László prezentációját követően a jelenlévő bizottsági tagok kérdések formájában érdeklődtek a fogyatékosok sportja további fejlődésének lehetőségeiről és az azokat érintő opcióikról. Az MPB elnöke mellett Madarászné dr. Mező Boglárka, paralimpiai bronzérmes kerekesszékes vívó is jelen volt, aki az országgyűlési képviselőknek vázolta az eredményeit, a jövőbeli versenyeit és céljait a párizsi paralimpián. 

Az információ gazdag tájékoztatót követően a Kulturális Bizottság tagjai több körben is kifejezték köszönetüket és gratulációjukat a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetőségének, sportolóinak, sport és egészségügyi szakembereinek, munkatársainak, valamint mindazoknak, akik hozzájárultak a sikerekhez.