Menüpontok

Kimagaslóan teljesített Dávid Krisztina az indiai parasportlövő világkupán

Az Új-Delhiben március 9. és 14. között rendezett világkupaversenyen a paralimpiai bronzérmes magyar versenyző több számban is remekelt, P2 10 méter női légpisztoly SH1-ben pedig aranyérmet szerzett. 

A BHSE sportlövője, 10 méter női légpisztoly versenyszámban, magabiztosan jutott a döntőbe, miután harmadikként zárta az alapversenyt. A finálé során Dávid Krisztina végig vezetett, majd egy kisebb megingást követően rutinos pontossággal szerezte meg a győzelmet. A paralimpikon emellett a férfiakkal összevont P3 25m mix pisztoly SH1 és a P4 50m mix pisztoly SH1 versenyszámban is érdekelt volt és végül mindkettőben, egyedüli női sportolóként, nyolcadikként zárta a világkupát.

A magyar delegáció másik versenyzőjeként Gurisatti Gyula, szintén több alkalommal ragadhatott fegyvert. A dunaújvárosi paralimpikon P3 25m mix pisztoly SH1 mezőnyének második felében végzett, míg P1 10m férfi légpisztoly SH1-ben a középmezőny elején fejezte be a világkupa szereplését.

Hazánk sportolói eddig 18 kvótát szereztek a párizsi paralimpiai játékokra: hetet úszásban, négyet kajak-kenuban, kettőt sportlövészetben, egyet-egyet asztaliteniszben, atlétikában, íjászatban, díjlovaglásban és kerékpárban. A fogyatékos sportmozgalom legfontosabb eseményét 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg.