Menüpontok

Nyolc magyar érem született az olaszországi paraatlétika grand prix-n

Hazánk válogatottja március 18-24. között Jesoloban vett részt nemzetközi versenyen, ahol 57 ország mintegy 400 sportolója mérette meg tudását. Az elismerésre méltó eredmények mellett összesen nyolc érmet – két aranyat, három ezüstöt-, és három bronzot – szereztek a mieink a paralimpiai raglistás viadalon.

A Biacsi ikrek 1500 méteres síkfutásban álltak rajthoz T20-as kategóriában. Biacsi Benadett világbajnokunk magabiztos teljesítménnyel elsőként ért célba, míg ikertestvére, a paralimpiai ezüstérmes Biacsi Ilona követte őt a rangsorban.

A férfi dobók között Bessenyey Zoltán F52-es diszkoszvetésben remekelt és végzett elsőként a mezőnyben. Szőllősi István F20-as súlylökésben egyéni csúccsal ezüstérmes, Nagy Ambrus F33-as diszkoszvetésben és Farkas Zsolt F57-es súlylökésben bronzérmes lett.

A magyar érmek számát a fiatal Noll Szilveszter is gyarapította, aki 200 méteren a dobogó második, 100 méteren pedig a harmadik fokára állhatott fel.

Hazánk paraatlétái legközelebb május 17-25. között Kobéban, a világbajnokságon fognak versenyezni, ahol az első két helyezett paralimpiai kvótát szerezhet.

Hazánk sportolói eddig 18 kvótát szereztek a párizsi paralimpiai játékokra: hetet úszásban, négyet kajak-kenuban, kettőt sportlövészetben, egyet-egyet asztaliteniszben, atlétikában, íjászatban, díjlovaglásban és kerékpárban. A paralimpiai mozgalom legfontosabb sporteseményét 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg a francia fővárosban.

Fotó: IPC