Menüpontok

Heavy Toolsban vonulnak fel sportolóink a párizsi paralimpián – a sport- és ünnepi ruházatot a Tisza és a Kézmű biztosítja

Április 5-én reggelivel és kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött sajtótájékoztatót tartott a Heavy Tools, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság. A sajtóesemény keretében bejelentették, hogy a magyar olimpiai és paralimpiai csapat hivatalos bevonuló ruházatát a Heavy Tools tervezi és készíti. A tervek közül Epres Panni divatmodell segített kiválasztani a legmegfelelőbb ruhadarabokat a Magyar Olimpiai Bizottság és Magyar Paralimpiai Bizottság munkatársainak.

Alig több mint három hónap van hátra a 2024. évi nyári olimpiai játékokig, és alig négy hónap a nyári paralimpiai játékokig, amelyeknek a francia főváros, Párizs ad otthont. A Magyarországot képviselő sportolók a hagyományokhoz híven egységes formaruhában jelennek meg a megnyitó ceremóniákon. „A tervezés során egyedi összképet álmodtunk meg, melyben a Szajnán hajózó magyar csapat egésze testesíti meg a piros, fehér és zöld színek harmóniáját. A francia zászló színeit is belecsempésztünk a kollekcióba, így például a sötétkék a férfi sportolók öltözékében fog megjelenni” - mesélte Herwert Mónika, a kollekció tervezője.

Fotó: Szalmás Péter (MOB)

A tervezők a korábbi sportversenyek során értékes visszajelzéseket kaptak a sportolóktól, amelyeket beépítettek a kollekcióba. „Az olimpiai és paralimpiai kollekció tervezése során kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a sportolók a megnyitó ceremónia során a lehető legjobban érezzék magukat a bőrükben. A kiváló minőségű anyagok és a megfelelő szabásvonalak biztosítják azt a komfortot, ami a külső megjelenésükön is tükröződik” – árulta el Doroszlay Yvette, a Heavy Tools ügyvezetője, hozzátéve, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a szigorú nemzetközi előírások pontos betartására is.

Fotó: Szalmás Péter (MOB)

A sajtóeseményen Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, valamint Telegdy Ádám, Telegdy-Kapás Boglárka és Illés Fanni személyében olimpikon és paralimpikon sportolók is részt vettek. Olimpikonjainkat és paralimpikonunkat az esemény háziasszonya Juhász Lipcsei Betta kérdezte felkészülésről, párizsi célokról, és a márkával való együttműködésükről.

Fotó: Szalmás Péter (MOB) 

Gyulay Zsolt és Szabó László a sajtótájékoztató keretében bejelentették, hogy május 6-án, a Magyar Sport Napján „Sporthoz öltözve – A Magyar Olimpiai és Paralimpiai Csapat emlékérme- és bélyegkibocsátással egybekötött divatbemutatója” címmel divatbemutatót szerveznek, amelyen a Heavy Tools formaruházatát is bemutatják az olimpikon és paralimpikon sportolók, valamint a meghívott hírességek. A bevonuló ruhák mellett a sport- és ünneplőruházatot is itt fogják bemutatni: a Magyar Olimpiai Csapat az Adidas és a Roland, a Magyar Paralimpiai Csapat a Tisza és a Kézmű márkákkal működik együtt.

A Magyar Paralimpiai Csapat tagjai egyszer már felpróbálhatták a ruhákat: március-április hónapban négy alkalommal szervezett ruhapróbával és méretvétellel egybekötött akkreditációs fotózást a Magyar Paralimpiai Bizottság a Magyar Sport Házában. Ezen alkalmakon a sportolók a Heavy Tools és a Tisza ruhapróbák mellett a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft., hazánk legnagyobb megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató társasága, munkatársaival személyesen is találkozhattak, hiszen az ünneplő ruházat egyéni méretekre szabva készül minden sportolónk számára.

Az akkreditációs fotózásokon sportolóinkat, edzőinket és sportvezetőinket a Budapesti Sminkiskola és a Hajas Szalonok munkatársai varázsolták még szebbé, étkezésüket az Eisberg Hungary támogatta.

Ezúton is köszönjük valamennyi támogató és együttműködő partnerünk bizalmát! Együtt erősebben, mint valaha – irány Párizs!