Menüpontok

Öt érmet szereztek a mieink a lengyelországi para-asztalitenisz világkupán

A magyar válogatott négy ezüstöt és egy bronzot zsebelt be a Wladyslawowo városában megrendezett nemzetközi versenyen, így hazánk sportolói értékes pontokat szereztek a paralimpiai kvalifikációs időszakot lezáró viadalon, és többen is a világranglista élmezőnyében végeztek.

A delegáció kimagasló sikerét Szvitacs Alexa (WS9) szerezte, aki egyéniben és páros versenyszámokban is képviselte a magyar színeket. A paralimpiai bronzérmes asztaliteniszező szólóban magabiztosan szerepelt, azonban a döntő játszmában a lengyel Karolina Pek jobbnak bizonyult nála és 3:0-ás végeredményt követően másodikként végzett. Alexa párosban Arlóy Zsófiával (WD20), míg vegyes párosban Csonka Andrással (XD17) bizonyult eredményesnek és szereztek egy-egy ezüstérmet.

Arlóy Zsófia és a chillei Cristian Dettoni vegyespárosban (XD14) egy ezüsttel, Csonka András és a tájpeji Lin Chun Ting párosban (MD18) egy bronzzal gyarapították a mieink éremkollekcióját.

A lengyelországi világkupával lezárult a para-asztaliteniszezők paralimpiai kvalifikációs időszaka. A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) megerősítését követően hivatalossá válik, hogy mely sportolók szereztek egyéni kvótát a párizsi játékokra a ranglista alapján. Májusban Thaiföld ad otthont a sportág „Last Chance” versenyének, amelyen azon versenyzők bizonyíthatnak, akik nem végeztek a tabella élmezőnyében.

Hazánk sportolói eddig 18 kvótát szereztek a párizsi paralimpiai játékokra: hetet úszásban, négyet kajak-kenuban, kettőt sportlövészetben, egyet-egyet asztaliteniszben, atlétikában, íjászatban, díjlovaglásban és kerékpárban. A paralimpiai mozgalom legfontosabb sporteseményét 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg a francia fővárosban.

Fotó: ITTFWorld