Menüpontok

Tovább gyarapították az érmekollekciót a magyar paraúszók az Európa-bajnokságon

A madeirai kontinensviadal harmadik versenynapján Konkoly Zsófia 100 méteres pillangóúszásban (S9) megvédte Európa-bajnoki címét, Pap Bianka 400 méteres gyorsúszásban (S10) ezüstérmesként, míg Adámi Zsanett 100 méteres hátúszásban (S2) bronzérmesként csapott a célba.

A pécsiek paralimpiai bajnoka, Konkoly Zsófia 100 méteres pillangóúszásban jeleskedett és 1:08.22-es időeredménnyel elsőként végzett a fináléban. A PSN Zrt. sportolója a második versenynapon már egy ezüstérmet is szerzett 200 méter vegyesen (SM9).

Az elmúlt három nap mindegyikén versenyző Pap Bianka szintén remekült teljesített a döntőben és 4:38.63-as időeredményt követően szerzett egy ezüstérmet a már meglévő bronzérme mellé. A Vasas SC úszója egy nappal korábban 200 méteres vegyesúszásban (SM10) végzett harmadikként.

Adámi Zsanett egy bronz medál megszerzésével járult hozzá a magyar paraúszó válogatott eddigi sikereihez. Az UTE paralimpikonja 3:21.51-es időeredménnyel végzett 100 méteres hátúszás döntőjében.

A 400 méteres gyorsúszás (S10) döntőjében Hotz Csenge is érdekelt volt. A világbajnoki bronzérmes versenyző közel került a dobogós helyezés megszerzéséhez, azonban végül negyedikként végzett a fináléba 4:52.68-al.

Száraz Evelin és Iván Bence is a 200 méteres vegyesúszás SM6-os kategóriában volt érdekelt. Előbbi sportoló negyedikként (3:17.72), míg utóbbi ötödikként (2:57.05) ért célba az Eb-döntőben.

A Funchal városában zajló paraúszó Európa-bajnokság április 27-ig tart, és hazánkat kilenc sportoló képviseli. A magyar delegáció három nap alatt összesen hét érmet (egy aranyat, három ezüstöt és három bronzot) szerzett a kontinensviadalon.

További információk az esemény hivatalos weboldalán elérhetők: Madeira 2024 Para Swimming European Open Championships (paralympic.org)

Hazánk sportolói eddig 21 kvótát szereztek a párizsi paralimpiai játékokra: hetet úszásban, négyet-négyet kajak-kenuban és asztaliteniszben, kettőt sportlövészetben, egyet-egyet atlétikában, íjászatban, díjlovaglásban és kerékpárban. A paralimpiai mozgalom legfontosabb eseményét 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg.