Menüpontok

Bronzeső a laskoi para-asztalitenisz világkupán

Május 7. és 11. között a szlovéniai Lasko adott otthont a 45 országot felvonultató para-asztalitenisz világkupának, ahol a nemzeti színeket hat sportolónk képviselte. A magyar delegáció legsikeresebb szereplése Szvitacs Alexa és Csonka András nevéhez fűződik: Alexa kettő, András egy bronzéremmel zárta a tornát.

Fotó: Magyar Asztalitenisz Szövetség

Szvitacs Alexa egyéniben az elődöntőig menetelt, ahol a török Neslihan Kavastól kapott ki, párosban pedig a lengyel Karolina Pek oldalán szintén elődöntőbe jutott, ahol az ausztrál kettős állta útjukat. Csonka András férfi párosban a tajvani Szu Csin-sziannal jutott be a legjobb négy közé, ahol ötszettes csatában kaptak ki brit ellenfeleiktől.

Emellett több számban is egyetlen gőzelemre voltak az éremtől a mieink: Csonka András egyéniben, valamint a kerekesszékes kategóriákban Major Endre és Urlauber Ádám is a negyeddöntőben búcsúztak.

Arlóy Zsófia hiába verte meg a csoportkörben a végső győztes chilei Florencia Pérezt, végül nem jutott tovább a csoportjából, vegyes párosban pedig a román Bobi Simionnal „ragadt” a csoportkörben. A Csonka-Szvitacs vegyespáros egy győzelemmel és két vereséggel zárt. Pálos Péter csak a végjátékokban maradt alul a csoportmérkőzéseken, de a továbbjutás így sajnos neki sem sikerült most.

A csapat tagjai közül hárman - Urlauber Ádám, Berecki Dezső és Csonka András – a jövő héten Thaiföldre utaznak a paralimpiai világselejtezőre, hogy gyarapítani tudják hazánk asztalitenisz kvótáinak számát a párizsi paralimpiára.