Menüpontok

Mocsári Bence bravúros teljesítménnyel negyedik a japán triatlon világkupán

A PTS5 sérültségi kategóriában érdekelt magyar versenyző a yokohamai nemzetközi versenyen állt rajthoz. A sűrű és erős mezőnyben Bence nagyot hajrázott, és a negyedik helyen ért célba, ezzel további értékes pontokat gyűjtve a paralimpiai kvalifikációs táblázaton.

“Az úszáson szépen jöttem, érzésre erős voltam. Kerékpározásra harmadiknak mentem ki a depóból, az első körön már sikerült az élre törni.” – kezdett bele az értékelésbe a pécsiek paratriatlonistája – „A brazil ellenfelemmel váltakoztunk, végül előttem, másodikként szállt le a depónál, ennek ellenére hamarabb kezdtem meg a futást. Nagyon erős volt a mezőny, paralimpikonok, világbajnokok jöttek hátulról nagy tempókülönbséggel, végül pedig a negyedik helyet sikerült elérnem. Az érzések, az időeredmények és a kerékpáros statisztikák is azt mutatják, hogy jó irányba haladunk.” – részletezte Mocsári Bence a futamot követően a triatlon.hu oldalának.

Mocsári Bence három hetes ciprusi edzőtáborozást követően utazott Japánba, ahol a megszokottnál magasabb pontozási világkupaversenyt rendeztek. A világbajnoki negyedik helyezett sportoló legközelebb május 18-án, az üzbegisztáni Szamarkandban állt ismételten rajthoz vk-megmérettetésen.

A sportág paralimpiai kvalifikációs időszaka július 1-jén zárul.

Hazánk sportolói eddig 22 kvótát szereztek a párizsi játékokra: hetet úszásban, ötöt kajak-kenuban, négyet asztaliteniszben, kettőt sportlövészetben, egyet-egyet atlétikában, íjászatban, díjlovaglásban és kerékpárban. A paralimpiát 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg a francia fővárosban.

Fotó: World Triathlon Federation