Menüpontok

Négy fős parasportlövő válogatott utazik Granadába

A spanyol városban május 30. és június 7. között rendezik meg a parasportlövők Európa-bajnokságát, valamint a para-koronglövők világbajnokságát. A magyar keretet a már paralimpiai kvótával rendelkező Dávid Krisztina és Rescsik Csaba is erősíteni fogja Andalúziában.

A BHSE paralimpiai bronzérmese, Dávid Krisztina először június 2-án, P3 25 méter mixed pisztoly számban versenyez, majd egy nappal később P2 10 méteren bizonyíthat a kontinens legjobbjai ellen. A magyar sportoló június 5-én P4 50 méter mixed pisztoly versenyszámmal zárja az Európa-bajnoki szereplését.

A fiatal Rescsik Csaba is június 2-án, az általa leginkább kedvelt R1 10 méter légpuskában szerepelhet Granadában. Ezt követően R3 10 méter mixed légpuskában veheti fel a harcot ellenfeleivel szemben június 4-én, egy nappal később pedig R6 50 méter mixed légpuskában lesz érdekelt. Számára a rangos viadal június 6-án fog zárulni, amikor is R7 50 méter három testhelyzetes légpuskában versenyez majd.

A két biztos párizsi kvótásunk mellett a négyszeres paralimpikon sportlövő, Gurisatti Gyula is a csapattal utazik Spanyolországba. A rutinos versenyző június 2-án P3 25 méter mixed pisztolyban, június 3-án P1 10 méter légpisztolyban, június 5-én pedig P4 50 méter mixed pisztolyban szerepelhet az Eb-n.

A parasportlövő Európa-bajnoksággal párhuzamosan para-koronglövő világbajnokságot is rendeznek. A megmérettetésen Keresztes Krisztián PT2 mixed koronglövészetben lesz érdekelt június 4-én.

Hazánk sportolói eddig 23 kvótát szereztek a párizsi paralimpiai játékokra: hetet úszásban, hatot kajak-kenuban, négyet asztaliteniszben, kettőt sportlövészetben, egyet-egyet atlétikában, íjászatban, díjlovaglásban és kerékpárban. A paralimpiai mozgalom legfontosabb sporteseményét 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg a francia fővárosban.

A parasportlövők Európa-bajnokságának és a para-koronglövők világbajnokságának eredményeit itt követhetik: https://www.paralympic.org/shooting/results