Menüpontok

A P&G háztartási és higiéniai termékeinek megvásárlásával hétfőtől bárki támogathatja a magyar paralimpikonok párizsi felkészülését!

Június 27-én közös kampányindító eseményen jelentette be együttműködését a Procter & Gamble (P&G) Magyarország és a Magyar Paralimpiai Bizottság. A Mindennapok Bajnokai címet viselő, július 1-jén induló közös kampány keretében reklámfilmet is bemutatnak, valamint az érintett – összesen 32 termék – árának egy részét a paralimpikonok párizsi felkészülésére, azon belül is sportegészségügyi kezelésekre ajánlja fel a vállalat. A kampány arca Hajmási Éva paralimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és hatszoros Európa-bajnok vívó. A paralimpikonok számára minden támogatás nagyon értékes, hiszen Szabó László MPB-elnök tájékoztatása szerint a magyar küldöttség célja a tokiói teljesítmény megismétlése lesz Párizsban.

Kampányplatát Hajmási Éva paralimpikon vívóval. Fotó: P&G Magyarország

„A Procter & Gamble nemzetközi szinten immár 12 éve elkötelezett támogatója az olimpiai és paralimpiai mozgalomnak, ezért is döntöttünk úgy a magyar leányvállalatnál, hogy idén nemzeti szinten is a Magyar Paralimpiai Csapat mellé állunk. A július 1-jén induló reklámkampányban 32 termékünk szerepel, amelyek megvásárlásával bárki támogathatja a paralimpikonok felkészülését” – emelte ki a P&G Magyarország és a Magyar Paralimpiai Bizottság csütörtöki kampányindító eseményén Montague-Katus Adrienn, a cég vásárlói marketing igazgatója. „Célunk, hogy rávilágítsunk a paralimpiai sportolók figyelemre méltó tehetségére, és az ő teljesítményükkel, kitartásukkal, bátorságukkal szeretnénk motiválni mindenkit a sport mellett arra is, hogy merjék megragadni a lehetőségeket az életben, hiszen ők a legjobb bizonyíték arra, hogy nem létezik lehetetlen.” – tette hozzá.

Montague-Katus Adrienn, Szabó László, Hajmási Éva, Mayer Ágnes, valamint az esemény moderátora, Kovács "Kokó" István. Fotó: P&G Magyarország 

„Örömmel tölt el, hogy vannak olyan piaci szereplők hazánkban, akik a parasportban értéket látnak, és támogatóként mellénk állnak, nagyon fontosak számunkra ezek a partnerségek” – emelte ki Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke. Természetesen a párizsi esélylatolgatás sem maradt el: „Magyarországnak jelen pillanatban 30 visszaigazolt kvótája van 10 sportágban Párizsra, de ez a szám még jócskán növekedni fog a kvalifikációs időszak július végi zárásáig. Tokióban 18. helyen végeztünk az éremtáblázaton, 16 érem megszerzésével, amit nehéz lesz megismételni, hiszen míg korábban 163 ország vett részt a játékokon, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság becslése szerint most 180-nál is több nemzet sportolói küzdenek meg az érmekért és a helyezésekért a francia fővárosban. Bízom benne, hogy sportolóinknak sikerül megismételni, esetleg felülmúlni a tokiói teljesítményt” – fejtette ki a sportvezető.

A kampányból befolyt összeget sportegészségügyi, azon belül is fizioterápiás kezelésekre fogja fordítani a Magyar Paralimpiai Bizottság. „A parasportolók fokozottabban ki vannak téve a sportsérülések kockázatának, amelyet számos kutatás eredménye is igazol: például a paraúszók nagyságrendileg 50%-a vállfájdalmakkal küzd. Sok esetben maga a kerekesszék működtetése is megterheli a parasportolók ízületeit. Ugyanakkor fontos bevezetnünk a köztudatba, hogy a fizioterápia nemcsak a sportsérülések megelőzésére és kezelésére szolgál, hanem a teljesítményfokozásban is hatalmas szerepe van” – hangsúlyozta Mayer Ágnes, a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága Sportfizioterápiás munkacsoportjának vezetője.

A fizikai kezelésen túl a fizioterapeuták holisztikus ellátást nyújtanak, amely magában foglalja a pszichológiai támogatást is, segítve a sportolókat abban, hogy megbirkózzanak az edzések és a versenyzés okozta nyomással. Hajmási Éva paralimpiai ezüst- és bronzérmes vívó, a kampány arca szintén kiemelte, hogy a fizioterápia mára elengedhetetlen részévé vált a felkészülésének. „Én, mint élsportoló, a szakmai vívóedzések mellett elengedhetetlennek tartom a prevenciót és a jó kondíciót, a kiegészítők fontos elemei a felkészülésemnek. Állóképesség- és gyorsaságfejlesztő, erősítő edzésekre járok heti kétszer, amelyek során manuálterapeuta segíti az erőnlétem fejlesztését. Emellett heti egy masszázst iktatok be a regenerációért, illetve mindent bevetek, hogy a testi képességeim mellett lelki szinten is a legjobbat hozzam ki magamból” – mondta el sportolónk, aki immár harmadik paralimpiájára készül. Párizsban mind egyéniben, mind a női tőr- és párbajtőrcsapat tagjaként pástra lép, célja pedig a győzelem!

Vívóbemutató a kampányindítón: Grósz Roland, a BHSE vívója, Nagy József, a kerekesszékes vívás szövetségi kapitánya és Hajmási Éva. Fotó: P&G Magyarország

Éva kampányfotójával minden résztvevő üzletben – Tesco, Spar, DM, Rossmann, Aldi, Penny, Kifli - találkozhatnak a vásárlók július 1-jétől, ahol az érintett termékek megvásárlásával támogathatják a Magyar Paralimpiai Csapat párizsi felkészülését. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy az elkövetkező 2,5 hónap során bárki, aki a megjelölt üzletekben és időszakokban Ariel, Lenor, Gillette, Jar, Pampers, Always, Pantene vagy bármilyen egyéb P&G terméket vásárol, azzal a paralimpiai sportolókat segíti, termékenként 6 forinttal.

A kampányban résztvevő üzletekről, márkákról és termékekről bővebben az alábbi linken tájékozódhatnak: https://www.everydayme.hu/vasarolok