Menüpontok

Június 20-23.: jön az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat budapesti állomása!

Tudták, hogy a sportmászás, a gördeszka, a breaktánc és a BMX freestyle is olimpiai sportok? Bizony azok, és az idei párizsi olimpián már 150 sportoló, a világ legjobbjai mérik össze a tudásukat ezekben a sportágakban! A jövőheti budapesti állomáson a világ legjobbjai versengenek, hogy ott lehessenek az idei ötkarikás játékokon. 

Fotó: olympic-qualifier-series.hu

Az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat a Nemzetközi Olimpiai bizottság új, két fordulós hagyományteremtő kezdeményezése, amelyben a városi sportok kiválóságai versenyeznek egymással. Idén a BMX freestyle, a street- és park gördeszka, a breaking, és a boulder, a speed, valamint a lead sportmászás kategóriáiban versenyeznek a legkiválóbb sportolók.

 A két részes sorozat első fordulójára május 16. és 19. között kerül sor Sanghajban, ezt követi a budapesti rendezvény június 20-23 között. A versenyzőknek mindkét eseményen teljesíteniük kell ahhoz, hogy kijussanak az idei évi nyári olimpiára.  A verseny az utolsó megmérettetés Párizs előtt, az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat 464 sportolója közül több, mint 150 juthat ki a Párizsi Olimpiai játékokra, az adott sportág kvalifikációs rendszerének megfelelően.

További információ: https://olympic-qualifier-series.hu/ 

Forrás: olympic-qualifier-series.hu