Menüpontok

Öt éremmel tértek haza a para-asztaliteniszezők a csehországi világkupáról

A magyar válogatott mind egyéniben, mind párosban szerzett érmeket a július 20. és 22. között zajló ostravai nemzetközi versenyen. A rutinos sportolók mellett ezúttal négy frissen debütáló sportoló is ütőt ragadott a világkupán, és jelentős eredményeket értek el.

Szvitacs Alexa egyéniben (WS8) kezdte meg az éremszerzést, miután játszmavesztés nélkül jutott tovább a selejtezőből. A paralimpiai bronzérmes az elődöntőt is magabiztosan behúzta a hazai színekben játszó Cakorova ellen 3:0-ra. A fináléban a török Kavas sem tudta megállítani a jó formában játszó magyart és 3:1-es végeredményt követően aranyérmet szerzett. Alexa a lengyel Pek Karolinával WD20-as párosban is eredményesnek bizonyult, először a lengyeleket, majd a törököket győzték le 3:0-ra és állhattak a dobogó legfelső fokára.

Urlauber Ádám MS1-es kategóriában volt érdekelt a világkupán, és szintén játszmaveszteség nélkül zárta a selejtezőt. A kerekesszékes asztaliteniszező az egyiptomi Raslant 3:0-ra győzte le a fináléba kerülésért, majd a folytatásban a dél-koreai Joo-val került össze. A döntőben Ádámnak nem sikerült felülmúlnia ellenfelét, és 3:0-ra kikapott, így ezüstérmesként végzett a csehországi viadalon.

Pálos Péter is magabiztos teljesítménnyel, veretlenül fejezte be a selejtezőt az MS11-es kategóriában. A kétszeres paralimpiai bajnok a negyeddöntőben a japán Yamamotot 3:0-ra győzte le, az elődöntőben pedig a belga Van Acker-rel szemben kikapott, miután megfordította a mérkőzést 3:2-re.

Az első nemzetközi versenyükön debütáló Kreisz Milán és Kovács Ádám párosban (MD22) tisztességesen helyt állt, végül pedig bronzérmesként zártak.

Az asztaliteniszezők számára lezárult a paralimpiai ranglista, amely alapján négy versenyző, Arlóy Zsófia (WS9), Szivtacs Alexa (WS8), Major Endre (MS1) és Pálos Péter (MS11) képviselheti hazánkat Párizsban.

Az ostravai világkupa eredményei