Menüpontok

A Wizz Air a Magyar Paralimpiai Bizottság hivatalos partnere lett

A Wizz Air, Európa legfenntarthatóbb[1] légitársasága és a Magyar Paralimpiai Bizottság közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy együttműködési megállapodást írnak alá a 2024. évi párizsi paralimpiai játékok alkalmából. A magyar csapat tagjait a partnerség értelmében a Wizz Air, mint a Magyar Paralimpiai Bizottság hivatalos partnere szállítja. Az együttműködés aláírása 50 nappal a párizsi paralimpiai játékok megnyitója előtt történt.

Szvitacs Alexa, Szabó László, Radó András, Wermeser Zsombor. Fotó: Rácz Tamás

A paralimpikonok menetrendszerű járatokkal utaznak majd az augusztus 28. és szeptember 8. között megrendezett paralimpiai játékokra, így számtalan Budapest-Párizs járaton találkozhatnak majd az utasok a magyar csapat tagjaival. A Magyar Paralimpiai Csapat támogatása mellett a Wizz Air a megszokottnál is több járatot üzemeltet majd Budapest és a Párizs-Orly repülőtere között, hogy a lehető legtöbb szurkoló tudja élőben is átélni a rangos sporteseményt.

Szabó László. Fotó: Rácz Tamás 

„Öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy egy olyan nemzetközi szinten is meghatározó légitársaság, mint a Wizz Air értéket lát a parasportban, és megkülönböztetett figyelmével »repít el« bennünket Párizsba. A támogatás és az utazásunk megkönnyítése mellett a parasportolók láthatóságának növeléséhez is hozzájárul ez az együttműködés, ami legalább ugyanolyan felbecsülhetetlen értékkel bír. 50 nappal járunk a párizsi paralimpia megnyitója előtt, a Magyar Paralimpiai Csapat jelenleg 36 fős. Célunk a tokiói sikerek megismétlése lesz a francia fővárosban, amelyhez ezúton is köszönjük a Wizz Air Hungary támogatását!”mondta el Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

Radó András. Fotó: Rácz Tamás

„Büszkeség számunkra, hogy a Magyar Paralimpiai Csapat tagjai is velünk repülnek ezen az izgalmas, rangos sporteseményekkel teli nyáron. A sport még akkor is csapatmunka, ha valaki egyénileg végzi, hiszen a támogatók, segítők mindig ott vannak a háttérben. Örülünk, hogy mi is hozzátehetünk magyar sportolóink sikereihez akár egyénileg, akár csapatban indulnak a versenyszámokban. Bízunk benne, hogy minél több utasunk tart járatainkkal Párizsba augusztus végétől, mikor kezdetét veszik a paralimpiai játékok, és a helyszínen szurkolnak az emberfeletti teljesítményt nyújtó sportolóinknak”mondta Radó András, a Wizz Air kommunikációs és kormányzati kapcsolatokért felelős vezetője.

Szvitacs Alexa. Fotó: Rácz Tamás

A sajtótájékoztatón a párizsi Magyar Paralimpiai Csapat két kiváló sportolója, Szvitacs Alexa paralimpiai bronzérmes asztaliteniszező és Wermeser Zsombor paralimpikon kerékpáros is részt vettek.

Wermeser Zsombor. Fotó: Rácz Tamás

A Wizz Air februárban írt alá hasonló együttműködési megállapodást a Magyar Olimpiai Bizottsággal, júniusban pedig kilenc szurkolói járattal támogatta a hazai sportrajongókat a labdarúgó Európa-bajnokság alkalmából. A légitársaság emellett nagyfokú bővítést is végre hajtott a magyar piacon: 2024 júniusában két újabb modern Airbus A321neo repülőgépet állított üzembe a budapesti bázisán, idén pedig hét új járattal köti össze Budapestet Európában és Európán túl. Így az utazni vágyók nyáron már Brassóba, Brüsszel fő repülőterére, Bukarestbe, Jerevánba, Stuttgartba és Valenciába, ősszel pedig Gran Canariára is közvetlenül repülhetnek. A járatokra a jegyek elérhetők a Wizz Air weboldalán, valamint a légitársaság mobilapplikációján keresztül.

 

[1] A CAPA – Centre for Aviation Awards 2022-es és 2023-as díja alapján