Menüpontok

Asztalitenisz: Pálos Péter ezüstérmet szerzett Thaiföldön

A párizsi paralimpia előtti utolsó versenyén vett részt Pálos Péter a thaiföldi Pattaya városában, ahol 2024. július 21. és 24. között rendezték meg a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség „Fa40 Thailand Para Open” versenyét. Kétszeres paralimpiai bajnokunk ezúttal egyedüli magyar versenyzőként képviselte a nemzeti színeket, és az MS11-es kategória férfi egyéni mezőnyében egészen a döntőig menetelt, ahol ezüstérmet szerzett.

Péter a csoportkörben a japán Takeshi Takemorival (3:2), valamint a hongkongi King Shing Yuennel (3:0) és honfitársával Ming Fai Tsoival (3:0) mérkőzött meg, mindhárom meccset megnyerve. A középdöntőben a japán Koya Katot búcsúztatta 3:0 arányban. A döntőben a koreai Gi Tae Kimet kapta ellenfeléül, aki ez alkalommal jobbnak bizonyult, a torna döntője 3:1-es koreai győzelemmel zárult.

A Városi SE Dunakeszi pingpongosa számára ez volt az utolsó felkészülési verseny a párizsi paralimpia előtt, ahol szeptember 4-től szurkolhatunk neki. Pálos Péter rutinos paralimpiai versenyzőnek számít: Londonban és Tokióban is neki szólt a magyar himnusz, Rióban pedig bronzérmet szerzett.

Pálos Péter a tokiói paralimpián, (2021).

A para-asztaliteniszben érvényes kategóriákról és klasszifikációs szabályokról az alábbi linken tájékozódhatnak: https://www.paralympic.org/table-tennis/classification

Ezúton is szeretettel gratulálunk Péternek, edzőjének és valamennyi sportszakembernek, aki a felkészülést és a versenyzést segítette, valamint köszönjük a Magyar Asztalitenisz Szövetség munkáját!