Menüpontok

Díjlovaglás: sikeres paralimpiai főpróba Ornagoban

A párizsi paralimpia előtti utolsó versenyén vett részt dr. Fonyódi Ildikó Bojengel nevű lovával az olaszországi Ornagoban. Ildikó és Bojengel ugyanazt a programot futották a nemzetközi versenyen, amelyet a paralimpián is fognak, és rendkívül kedvező fogadtatásban volt részük: a pontozóbírók – egy paralimpiai bajnok és egy paralimpiai ezüstérmes versenyzőt követően – a harmadik helyre értékelték a produkciót.

Fotó: sassofotografie.it

Bojengel téli pihenője alatt kapott egy alapos állatorvosi átvizsgálást, majd tavasszal elkezdődött az alapozó munka, most pedig egy gyakorló verseny következett. A gyakorlatot 69,211%-osra értékelte a zsűri, amely ez alkalommal bronzérmet ért.

Fotó: sassofotografie.it

Bojengel végig partner volt, figyelt rám, mindent megtett nekem. Nagyon boldog vagyok, és örülök a harmadik helynek. (…) Nyilván tisztában voltunk vele, hogy nem tudjuk onnan elkezdeni, ahol tavaly év végén abbahagytuk (73% - a szerk.), mert a ló kapott egy hosszabb pihenőt - hiszen rutinos, de mellette már nem fiatal - de még van két hónapunk, és a felkészülés abszolút a tervek szerint zajlik. Motivált vagyok és úgy érzem, ezt még feljebb tudjuk tornázni” – értékelt Ildikó a versenyt követően a Magyar Lovassport Szövetségnek.   

Ezúton is szeretettel gratulálunk Ildikónak, edzőjének és valamennyi sportszakembernek, aki a felkészülést és a versenyzést segítette, valamint köszönjük a Magyar Lovassport Szövetség munkáját!