Menüpontok

Triatlon: Lévay Petra és Mocsári Bence is világkupa-győztes Tatán

2024. július 13. és 14. között Tata városa adott otthont az Old Lake Man paratriatlon világkupának, valamint az épek versenyében a rövidtávú Országos Bajnokságnak és a középtávú amatőr kupának. A versenyeken csaknem 20 ország több, mint 50 versenyzője vett részt. A paratriatlon versenyszámokban három sportolónk képviselte a nemzeti színeket: Lévay Petra és Mocsári Bence egyaránt aranyérmet szerzett, míg Czene Gábor az 5. helyen végzett.

Fotó: Magyar Triatlon Szövetség

Mindhárom sportolónk egy 750 méteres úszásból, 18 kilométeres kerékpározásból és 5 kilométeres futásból álló távot teljesített, a maga kategóriájában nagyszerű időeredményekkel. Lévay Petra a női PTS5-ös kategóriában állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára – 1:16:20-as időeredménnyel – a német Sarah Steinkét megelőzve. Petra korábban paralimpián is képviselte Magyarországot: Tokióban az előkelő 9. helyet szerezte meg.

Fotó: Magyar Triatlon Szövetség

Mocsári Bence a férfiak PTS5-ös mezőnyében diadalmaskodott – 00:57:26-os idővel, - mögötte a litván Ernestas Cesonist futott be ezüstérmesként. Bencének idén a párizsi paralimpián is szurkolhatunk, a Nemzetközi Triatlonszövetség tájékoztatása szerint ugyanis a világranglistán elfoglalt 6. helyezésével és a kvalifikációs versenyeken nyújtott remek teljesítményével megszerezte az indulási jogot.

Fotó: World Triathlon

Czene Gábor a PTS4-es férfiak között teljesítette az ötödik legjobb időt, 1:28:16-ot. A szám bajnoka az ausztrál Liam Twomey lett.

Fotó: World Triathlon

A paratriatlonban érvényes kategóriákról és klasszifikációs szabályokról az alábbi linken tájékozódhatnak: https://www.paralympic.org/triathlon/classification

Fotó: World Triathlon

Az érmek átadásában Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke is közreműködött. A verseny további eredményei az alábbi linkeken érhetők el:

Gratulálunk valamennyi versenyzőnek, edzőnek és a sportolókkal foglalkozó szakembereknek! Köszönjük a Magyar Triatlon Szövetség – és kiemelten Boronkay Péter paratriatlon szövetségi kapitány - valamint Tata Város Önkormányzatának áldozatos munkáját a verseny nagyszabású megrendezésében!