Menüpontok

Dávid Krisztina és Rescsik Csaba sportlövészetben, Luterán Petra és Ekler Luca atlétikában remekelhet - Párizs2024 3. nap

Legesélyesebb versenyszámaiban lesz érdekelt Dávid Krisztina és Rescsik Csaba, döntőben láthatjuk Luterán Petrát és Ekler Lucát, valamint szurkolhatunk Adámi-Rózsa Zsanettnek és Wermeser Zsombornak is.

ÚSZÁS (Paris La Défense Aréna)
11:03: Adámi-Rózsa Zsanett (S2) női 50 m hát, előfutam:

Az UTE versenyzője 1:30.73-as időeredménnyel továbbjutott az esti döntőbe. "Ugyan a verseny előtt kicsit izgultam, de egyébként nagyon jól éreztem magam. Imádom, hogy ennyien kijöttek és kíváncsiak ránk, de biztos vagyok benne, hogy délután még jobb lesz a hangulat. Egy valami bosszant, hogy az előfutamban úgymond, nem jól jött ki a fal, nem tudtam eldönteni, hogy fejjel vagy kézzel csapjak be. Az időeredménnyel elégedett vagyok. Mindent bele kellett adjak, igazából nem tudtam tartalékolni, de azért az esti fináléban 1:30-on belüli eredményt szeretnék elérni. A rajtra mindenképpen oda kell figyelni, de minden fejben dől el. Anyukám mondott egy vicceset: azt kérte, gondoljam azt, hogy ő van a medence másik végében, és ki kell mentenem őt. Ez az előfutam utolsó 15 méterében eszembe is jutott, és éreztem, hogy mindez megsokszorozza az erőmet." - nyilatkozta Zsanett a Mandinernek.

19:54: Adámi-Rózsa Zsanett (S2) női 50 m hát, döntő:

Zsanett 1:31.54-es idővel a 8. helyen ért célba a döntőben. „A víz alatt is hallani az embereket, páratlan élmény volt abszolút. Összességében jobban örültem volna, ha most hetedik vagyok, lehet, hogy elmorzsolódik egy-két könnycsepp, de összejött két döntő, jól sikerült verseny volt, abszolút tiszta a lelkiismeretem. Az ellenfelem pedig élete legjobbját úszta, szóval neki külön is gratuláltam” – összegzett Adámi-Rózsa Zsanett az m4sport.hu-nak.

Fotó: Lénárt Márton / MPB

SPORTLÖVÉSZET (Chateauroux-i Lőtér)
09:30: Rescsik Csaba (SH1) R1 férfi 10 m légpuska, selejtező:
A Cél-Tudat SE versenyzője az alapszakaszban 618.6 körrel kvalifikálta magát a délutáni döntőbe.

12:15: Rescsik Csaba (SH1) R1 férfi 10 m légpuska döntő:

Recsik Csaba, élete első paralimpiájának első versenyszámában, 140 körrel a 7. helyen végzett. "A célkitűzést elértem, szerettem volna döntőbe jutni és ez összejött. Az alapszakaszban a határán mozogtam a továbbjutásnak, ezért is gondoltam, hogy bebizonyítom, van keresnivalóm a fináléban. Sűrű napok következnek, innentől csak az utolsó simitások és a versenyek várnak rám. A többi számomban is szeretnék döntőbe jutni és minél jobb eredményt elérni. Nem titkolt célom, hogy érmet szerezzek az elkövetkezendő napokban." - értékelt a fiatal sportlövő.

Fotó: Víg Johanna / MPB

12:00: Dávid Krisztina (SH1) P2 női 10 m légpisztoly, selejtező;
Az alapszakaszban magabiztosan teljesítő sportlövő második helyen jutott tovább a döntőbe 567-es eredménnyel.

14:45: Dávid Krisztina (SH1) P2 női 10 m légpisztoly, döntő;

A BHSE versnyzője 129,4 körrel a 7. helyen végzett a döntőben. "Már a kvótaszerzés során és a rajtlistát látva még inkább tudatosult bennem, hogy borzalmasan erős lesz a mezőny, és nem lesz könnyű dolgom. Mindig az adott napi forma dönt, én most ennyit tudtam kicsikarni magamból. Bár második lettem az alapversenyben, ott sem éreztem azt, hogy stabilan lőnék, volt 92-es sorozatom is" - mondta az MTI-nek Dávid Krisztina, akinek a felkészülését vállsérülés is hátráltatta. - "A döntő aztán mindig egy másik verseny, ráadásul nincs sok idő pihenni az alapverseny után, bárcsak több lenne. Mindkét versenyben fáradtságot éreztem, fizikai fáradtságot és érzelmi kimerültséget is. A döntő jóval feszesebb műfaj, nincs idő kecmecre, 50 másodpercem van leadni egy lövést. Az eleje elment pár kifejezetten rossz lövéssel, utána tudtam csak összeszedni magam, és beletenni azt a feszességet, amire az elejétől szükség lett volna."

Fotó: Víg Johanna / MPB

ATLÉTIKA (Stade de France)
11:41: Ekler Luca (T38) női 100 m síkfutás selejtező;

Ekler Luca kiváló futással és 12,63-as időeredménnyel a 4. helyen kvalifikálta magát az esti döntőbe. "Egy dolog a világbajnoki címem, de azt tudni kell, hogy az a vébé az idény egyik első versenye volt, senki sem volt formában, voltak hiányzók, köztük a világcsúcstartó is - mondta Ekler Luca a Nemzeti Sportnak. - Ilyen korán ez egy jó futás volt, voltak kisebb technikai hibák, és éreztem, hogy még nem vagyok annyira kiugró formában. Szoknom kell az egész mezőnyt, mert vannak új versenyzők is, de örülök, hogy egy nap van az előfutam és a döntő, mert benne lesz a lábamban a délelőtti futás. A dobogóhoz egyéni csúcs körül kell futnom, most a harmadik és ötödik hely között látom magamat, a harmadikhoz tényleg mindennek össze kell jönnie, ne felejtsük, hogy nekem a távolugrás a főszámom. Sokat segítene, ha a világcsúcstartó brit Sophie Hahn mellé kerülnék, és tartani tudnám vele a tempót. Ha ki tudok adni magamból mindent, akkor nem leszek elégedetlen."

20:11: Ekler Luca (T38) női 100 m síkfutás döntő:

Ekler Luca remek futással, 12.78-as időeredménnyel az 5. helyet szerezte meg a ma esti döntőben.

Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport 

21:19: Luterán Petra (T47) női 400 m síkfutás, döntő:

A Tatabányai SC versenyzője élete első paralimpiájának első versenyszámában - egyéni legjobbjával, 57.41-es időeredménnyel - a dobogóról egy hajszállal lecsúszva a 4. helyen végzett.

Fotó: Szalmás Péter/MPB

KERÉKPÁR (Nemzeti Velodrom)
11:58: Wermeser Zsombor (C5) férfi 4000 m üldözéses verseny, selejtező:

Wermeser Zsombor, 4:27.008-as időeredménnyel 9. helyen végzett az üldözéses verseny selejtezőjében. 

“Próbáltam az elején felvenni a ritmust, szépen a pedálfordulatot begyorsítani, mert akkor még van ereje az embernek. Próbáltam felvenni a nagy tempót, az sikerült is. A féltávnál éreztem, hogy lassulgat a lábam. Onnantól próbáltam fejben átkalibrálni magamat és tartani azt, amit tartani kell ilyenkor, de éreztem, hogy az már lassabb, mint terveztem.” - értékelt Zsombor a Sportál.hu-nak. A versenyt végül a kilencedik helyen zárta Wermeser, de az egyéni csúcs most is összejött. “Szép eredmény lett, tényleg eddig ilyen időt még sohasem mentem. Bíztam egy kicsit jobb tempóban, de örülök így is nagyon. Mindent jól csináltunk szerintem, és tényleg a pozitívumokat próbálom magammal vinni, és száz százaléknak pozitívnak mondom ezt a mait.”

15:13: Wermeser Zsombor (C5) férfi 4000 m üldözéses verseny, döntő: Wermeser Zsombor nem jutott döntőbe.

Fotó: Szalmás Péter / MPB

Nyitókép: Víg Johanna / MPB