Menüpontok

Ma fellobban Párizsban a paralimpiai láng

A játékokat 17. alkalommal fogják megnyitni a francia főváros szívében, ahol összesen 167 nemzet, köztük Magyarország is képviselteti magát. A piros-fehér-zöld lobogót Illés Fanni paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó és Gáspár Tamás paralimpiai ötödik helyezett, Európa-bajnoki bronzérmes íjász viszi majd a rendhagyó ceremónián.

Az olimpiához hasonlóan a paralimpia megnyitóját is különleges helyszínre álmodták meg a szervezők. A város egyik legismertebb helyszínét, a Champs-Élysées sugárutat, valamint az Arc de Triomphe (diadalív) környékét lepik majd el a sportolók. Ez az első alkalom, hogy a paralimpiai megnyitót nem egy stadionban, hanem egy ikonikus városi helyszínen tartják, ezzel is minél több ember figyelmét felhívva a paralimpiai mozgalomra.

Az ötlet megálmodói szerint mintegy 65.000 nézővel számolnak majd a helyszínen, és több millió nézővel az élő közvetítés során. Az elmondásuk szerint az ünnepség minden szempontból egyedi, soha nem látott show lesz a paralimpikonoknak és a szurkolóknak egyaránt.

A XVII. Paralimpiai Játékok élő közvetítését az m4sport.hu webfelületén követhetik élőben 20 órától Magyarországról. 

Fotó: Lénárt Márton / MPB