Menüpontok

Íjászatban, úszásban és asztaliteniszben is magyaroknak szurkolhattunk - Párizs2024 4. nap

Pap Bianka 100 m gyorsan, Száraz Evelin 100 m mellen ugrott medencébe. Gáspár Tamás pedig íjászatban küzdött meg a minél jobb helyezésért. Arlóy Zsófia egyéniben ragadt ütőt, míg Rescsik Csaba R3 légpuskában bizonyított.  Mocsári Bence triatlon futamát elhalasztották.

ÍJÁSZAT (Invalidusok)
09:34: W1 férfi egyéni nyolcaddöntő: Gáspár Tamás 136-119 Letulle Damien (FRA);
10:25: W1 férfi egyéni negyeddöntő: Gáspár Tamás 134-137 Han Guifei (CHi);

Gáspár Tamás a nyolcaddöntőben fölényes győzelmet aratott a hazai pályát szereplő francia Damiennel szemben. A folytatásban Tamás két körig vezetni tudott, azonban a kínai átvette a vezetést és legyőzte őt, így pedig az ötödik helyen zárt a paralimpián.

"A célokat kitűztem magam elé, de nem sikerült elérnem. Sajnálom, hiszen nem ez volt a tervem. Megmondom őszintén, hogy nem volt könnyű dolgom, soha nem lőttem ennyi néző előtt. Már a francia ellen megtapasztaltam ezt az új élményt. Izgultam, ezt nem is fogom tagadni, ráadásul nem tudtam ezt legyőzni. A kínai ellen próbáltam tartani az egy pont különbséget, aztán egyre jobban elnyomta a fókuszomat ez az érzés. Tokióban ilyet nem tudtam átélni, sőt a többi versenyemen se volt hasonló. A jövőben sem adom fel a paralimpiai álmaimat, készülök Los Angelesre és Brisbanere is egyaránt." - értekelt a magyar íjász.

Fotó: Víg Johanna / MPB

ÚSZÁS (Paris La Défense Aréna)
09.55: Pap Bianka (S10) női 100 m gyors, előfutam:

A Vasas SC úszója 1:01.80-as idővel ért a célba és került ötödikként a döntőbe. A versenyszám kiélezett, pár századok is dönthetnek a dobogóról. „Reggel nagyon izgultam, de a medencénél már teljesen jól éreztem magam, elmúlt az izgalom, éreztem, hogy nem lesz baj. Hozzászoktam a közönséghez is, ami nagyon jó jel a hét további részére. 1:01-gyel kezdődő idő kellett a döntőbe jutáshoz, amit délelőtt szinte csak Tokióban úsztam, szóval nagyon örülök, jólesett az úszás. A francia lányt nem láttam, a kolumbiait szerettem volna megverni, ami sikerült is. Egyébként elég sok meglepetés született a számban” – értékelt a paralimpiai bajnok.

17:50: Pap Bianka (S10) női 100 m gyors, döntő:

Pap Bianka második párizsi számában, 1:01.63-as időereménnyel, a 8. helyen ért célba a döntőben.

Fotó: Szalmás Péter/MPB

17:37: Száraz Evelin (SB6) női 100 m mell, döntő:

A VASAS SC fiatal úszója 1:47:84-es időeredménnyel a 7. helyen végzett a fináléban.

Fotó: Szalmás Péter/MPB

TRIATLON (III. Sándor híd)
12:20: Mocsári Bence (PTS5) férfi döntő - ELHALASZTVA:

Az elmúlt két nap esőzései miatt a Szajna vízminősége megromlott, így a paralimpiai szervezői és a Nemzetközi Triatlon Szövetség egy nappal későbbre halasztja a vasárnapra tervezett versenyeket.

ASZTALITENISZ (South Paris Arena)
18.30: WS8 női egyéni nyolcaddöntő: Arlóy Zsófia - Elsayed Hagar

Arlóy Zsófia magabiztos versenyzéssel, ellenfelét 3:0 arányban felülmúlva jutott a negyeddöntőbe.

„Az eredmény azt mutatja, hogy könnyű meccsnek tűnt, de olyan szempontból nem volt egyszerű, hogy az egyiptomi volt az egyetlen a mezőnyben, akit sosem láttam, nyilván elemeztük a korábbi meccseit, ez alapján volt egy elképzelésünk arról, mit kell játszanom. Örülök, hogy így sikerült” – értékelt a mérkőzést követően Arlóy Zsófia, hozzátette, ritkán találkozik Európán kívüli ellenfelekkel, Elszajed pedig tiszta stílusban játszott, ami a magyar asztaliteniszezőnek kedvezett.

Fotó: Lénárt Márton/MPB

„Vígh Zsolt szövetségi edzővel, és tréneremmel, Milos Imrével előre megbeszéltük a taktikát, szerencsére ezen nagyon keveset kellett változtatnom. Mondjuk úgy kezdtem a meccset, hogy kaptam egy csuszát és egy neccet, ez nem volt kifejezetten jó, de örülök, hogy kontrolláltam az egészet” – hangsúlyozta Zsófi, aki nem kapott erős labdákat az ellenféltől, ezért a „csihipuhi” elmaradt, de neki feküdt, hogy végig támadhatott a mérkőzés során.

SPORTLÖVÉSZET (Chateauroux-i Lőtér):
09:00: Rescsik Csaba (SH1) R3 Mixed 10 m légpuska selejtező;
A Cél-Tudat SE sportlövője a 30. helyen zárta a mai versenyszámát 626.5 körrel és nem jutott tovább. 

13:00: Rescsik Csaba (SH1) R3 Mixed 10 m légpuska döntő; nem jutott tovább.

Fotó: Víg Johanna/MPB