Menüpontok

Illés Fanni és Pálos Péter is paralimpiai címvédőként aratott sikert, megrendezték Mocsári Bence triatlon számát - Paris2024 5. nap

Illés Fanni ezüstérmet szerzett az SB4-es kategória 100 méteres mellúszó számában, Pálos Péter asztalitenisz egyesben nyerni tudott a nyolcaddöntőben.  A halasztás ellenére Mocsári Bence remekelt és ötödik helyen végzett triatlonban élete első paralimpiáján.

SPORTLÖVÉSZET (Chateauroux-i Lőtér)
09:00: Dávid Krisztina (SH1), Gurisatti Gyula (SH1) - P3 mixed 25 m pisztoly, selejtező: Dávid Krisztina 284 körrel 11., Gurisatti Gyula 272 körrel 23. helyen zárta a selejtezőt. 

13:00: Dávid Krisztina (SH1), Gurisatti Gyula (SH1) - P3 mixed 25 m pisztoly, gyorslövészet: Dávid Krisztina 553 körrel a 21., míg Gurisatti Gyula 542 körrel a 22. helyen végzett a gyorsasági szakaszban.

16:45: Dávid Krisztina (SH1), Gurisatti Gyula (SH1) - P3 mixed 25 m pisztoly, döntő: Krisztina és Gyula nem jutottak döntőbe.

ÚSZÁS (Paris La Défense Aréna)
11:15: Illés Fanni (SB4) női 100 m mell, előfutam:

Fanni második legjobb idővel (1:50.21) kvalifikálta magát az esti fináléba. "Várom a döntőt, általában mindig jobban úszom délután vagy este, úgyhogy bizakodom, az éremért megyek. Jó volt hallani a közönség szurkolását, nekem ez általában pluszt tud adni. Jó, hogy látni fogjuk egymást a kínai ellenfelemmel, ez volt a főpróba, este jöhet a showtime!" - nyilatkozta Fanni a Nemzeti Sportrádiónak.

19:16: Illés Fanni (SB4) női 100 m mell, döntő: 
llés Fanni ezüstérmet szerzett az SB4-es kategória 100 méteres mellúszó számában a párizsi paralimpián. A Vasas SC úszója ugyan hajszállal maradt le a dobogó legfelső fokáról, de elárulta, iszonyatosan boldog, amiért két évvel kisfia megszületése ekkora sikert ért el. További információk.

Fotó: Lénárt Márton / MPB

TRIATLON (III. Sándor híd)
12:20: Mocsári Bence (PTS5) férfi döntő:

A PSN. Zrt. fiatal triatlonistája lenyűgöző teljesítménnyel, kiélezett küzdelemben az 5. helyen végzett.  Az úszást a 4. helyen zárta, amelyet később a következők szerint értékelt: "Az úszás rajtja kemény volt, a sodrás segítette a lassabb úszókat is, a híd alatt összezártunk. Az egész úszás egy katyvasz volt, egy pillanatra sem volt nyugi, amint visszafordultunk a sodrással szembe, picit megszakadtam, de nagy lelkierővel visszajöttem, harmadikként jöttem ki a Szajnából, de azt sem tudtam közben, hogy mi van” – fogalmazott Mocsári az m4sport-hu-nak.

A kerékpáros szakaszban jócskán behozta a lemaradást, még vezett is, és bár volt egy esése is, 3. helyen zárta a fordulót. „Az első körben utolértem az éllovasokat, de teljesen más világban voltam, amikor jött egy kanyar, elfelejtettem, hogy nem derékszög, hanem 120 fokos. Elestem, elvesztettem a kulacsomat, nem volt frissítésem utána az egész versenyen. Harmadik helyre visszacsúsztam, de ez is nagyon kemény volt, a srácok is rendkívül erősek voltak.”  

A futást végül remek hajrával az 5. helyen zárta, ami minden idők legjobb magyar eredménye a sportágban. "Nagyon sokan szurkoltak, ők vittek be engem a célba. A negyedik hely közel volt, az a bukáson múlhatott, de büszke vagyok erre az ötödik helyre, az első hat volt a célom, ügyes voltam. Abszolút elégedett vagyok, szép jövő előtt állok, a Los Angeles-i paralimpián pedig szintén beleadok majd mindent” – zárta az értékelést Mocsári Bence.

Fotó: Szalmás Péter / MPB

ASZTALITENISZ (Dél-párizsi 4-es Aréna)
13:45: MS11 egyéni férfi nyolcaddöntő: Pálos Péter - Chung Yan Leung (HKG):

Pálos Péter első mérkőzésén 3:1 arányban búcsúztatta a hongkongi Chung Yan Leungot, és jutott be a legjobb nyolc közé. "Túlvergődtem magam rajta, nem mondanám, hogy kiráztam a kisujjamból, de úgy voltam vele, hogy mindenképpen nyerni kell. A következő meccs 50-50 lesz, kétesélyes, de jobban szeretem az ilyen meccseket. Tervezek vele hogy a következő, francia ellenfelem mellett ott lesz a közönség, készülök erre lélekben. Igazából, ha jól játszom, teljesen mindegy lesz, hogy ezer ember szurkol ellenem, vagy egy, és akkor is, ha rosszul" - nyilatkozta Péter a Nemzeti Sportrádiónak.

Fotó: Víg Johanna/MPB