Menüpontok

Ismét több száz fős érdeklődés mellett zajlott a Ne Parázz! Tanévnyitó Sportnap

Idén harmadik alkalommal, szeptember 19-én rendezte meg a Mozgásjavító EGYMI, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége, a Paraktív Alapítvány, valamint a Zsótér Pál Alapítvány a Ne Parázz! Tanévnyitó Sportnapot, amelyet ezúttal is a Mozgásjavító Általános Iskola falai között tartottak. Több száz gyermek 31 sportágban próbálhatta ki magát az immár hagyományőrző rendezvényen. Az esemény legfőbb célja a parasportágak megismertetése volt a mozgásukban és látásukban korlátozott diákokkal, de akár az integrált intézményekben tanulók és családtagjaik is részesei lehettek a sportnapnak.

Fotó: neparazzprogram.hu

A rendezvény ünnepélyes megnyitóján dr. Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa, Berkó Lajos, a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának kabinetfőnöke, Locsmándi Alajos, a Mozgásjavító EGYMI intézményvezetője, valamint Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára köszöntötte a résztvevőket. A sportági bemutatókon ismert sportolók és sportszakemberek tájékoztatták és segítették az érdeklődőket a gyakorlatok helyes elvégzésében. 

Fotó: Paraaktív Alapítvány

Az esemény nagykövetei, Kiss Péter Pál kétszeres paralimpiai bajnok kajakos, Száraz Evelin világbajnoki bronzérmes úszó, valamint Nagy Vivien Európa-bajnoki bronzérmes bocciázó voltak.

Fotó: neparazzprogram.hu

Emellett számos nagyszerű paralimpikon és parasportoló tette tiszteletét az eseményen, többek között Ekler Luca kétszeres paralimpiai bajnok, Luterán Petra paralimpiai ezüstérmes és Szőllősi István paralimpiai 8. helyezett atléták, Dani Gyöngyi, Hajmási Éva és Krajnyák Zsuzsanna paralimpiai ezüst- és bronzérmes vívók, Dávid Krisztina paralimpiai bronzérmes sportlövő, Gáspár Tamás paralimpiai 5. helyezett íjász, Boronkay Péter paralimpiai 9. helyezett, többszörös világbajnok triatlonista, Simon Dániel többszörös világbajnok paraszkanderes, valamint Kertész Róbert többszörös magyar bajnok, BL-bronzérmes ülőröplabdázó, paratollaslabdázó.

Fotó: Paraaktív Alapítvány

A sportágak kipróbálása mellett a résztvevők informatív beszélgetéseket is folytathattak a sportolókkal és sportszakemberekkel, amelyek keretében nemcsak megismerkedhettek a paralimpikonok történeteivel, de betekintést nyerhettek azon lehetőségekbe is, amelyeket a sport nyújthat számukra.

Fotó: Paraaktív Alapítvány

Ezúton is köszönjük a szervezők, valamint sportolóink és sportszakembereink munkáját, illetve a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkárságának támogatását a Több, mint Sport! – élmény- és szabadidősport eszközvásárlási és eseménytámogatási program keretében.