Menüpontok

Pap Bianka elképesztő úszással védte meg paralimpiai bajnoki címét 100 háton

A Vasas SC úszója három évvel ezelőtt, Tokióban állt a dobogó legfelső fokára 100 méteres hátúszás S10-es kategóriában. A francia fővárosban sem alakulhatott ez másként, megvédte bajnoki címét 1:07.97-es úszásával.

Fotó: Lénárt Márton / MPB

A paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, a legjobb idővel került a fináléba, ahol ismét bebizonyította, ki a versenyszám abszolút bajnoka. Mögötte az amerikai Alexandra Truwit (1:08.59), harmadik helyen pedig a francia Emeline Pierre (1:09.44) csapott a célba.

Borzasztóan nehéz volt, ez volt az egyik legnehezebb 100 hátam. Nagyon hangos volt a közönség ahogy szurkolt a két francia lánynak, kicsit furcsa is volt, hogy nem nekem szurkolnak. Örülök, hogy sikerült nyernem, úszás közben a nagypapámra gondoltam, aki pár hónapja ment el” – mondta elérzékenyülten a magyar úszó a címvédés után. „A döntő előtt majdnem hánytam, igyekeztem erősen kezdeni, visszafele meg csak mentem az életemért. Szeretnék ott leni Los Angelesben, de nem tudom mit hoz a jövő.

Bianka a párizsi magyar küldöttség tizedik érmét szerezte, így összesítésben a Magyar Paralimpiai Csapat negy aranyat, három ezüstöt és három bronzérmet szerzett.