Menüpontok

A zürichi országúti kerékpáros vb-n is a TOP10-ben Wermeser Zsombor!

Pár héttel a párizsi paralimpia után máris újra nyeregbe pattantak a világ legjobb bringásai: az idei évben a svájci Zürich adott ott a sportág integrált országúti világbajnokságának szeptember 21. és 29. között. Paralimpikonunk, Wermeser Zsombor a férfiak C5-ös kategóriájának idő- és mezőnyfutamaiban versenyzett, előbbiben a kilencedik, utóbbiban a tizenkettedik helyet szerezte meg.

Fotó: Lénárt Márton/MPB

A Kecskeméti Első Sor SE - MBH Bank Cycling Team versenyzője szűk három héttel a párizsi paralimpián megszerzett kilencedik helyezése után – 44:07.37-es időeredménnyel és 40,659 kilométer/órás átlagsebességgel - ismét kilencedikként ért célba, ezúttal a 2024. évi országúti para-kerékpáros világbajnokság időfutamában, a megmérettetés harmadik versenynapján. A kategória győztese a szám paralimpiai bajnoka, a holland Daniel Abraham Gebru lett, míg az ezüstérmet a brazil Lauro Cesar Mouro Chaman, a bronzérmet pedig az ukrán Yehor Dementyev szerezte meg. A vb versenyzőinek a Gossau és Zürich közötti, közel 30 kilométeres, 327 méteres szintemelkedést tartalmazó távot kellett teljesíteniük.

Zsombor három nappal az időfutamon elért kilencedik helyezését követően a mezőnyversenyben is rajthoz állt, ahol kétkörös hátránnyal végül tizenkettedikként végzett. A kategória győztese az ukrán Yehor Dementyev lett, míg az ezüstérmet az amerikai Elouan Gardon, a bronzérmet pedig a brazil Lauro Cesar Mouro Chaman szerezte meg.

Ezúton is gratulálunk Zsombornak és edzőinek-felkészítőinek, valamint köszönjük a Magyar Kerékpáros Szövetség munkáját! Gratulálunk továbbá a világbajnokságon remekül teljesítő junior és felnőtt kerékpárosoknak az épek kategóriáiban. Részvétünket fejezzük ki Muriel Furrer, svájci junior női versenyző családja és a Svájci Kerékpáros Szövetség felé.