Menüpontok

Különleges pirográf képpel gazdagodott a Magyar Paralimpiai Bizottság

Horváth Melinda olimpia témájú képet vehette át Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára Az átadásban Szedő Tibor, paralimpiai bajnok úszó működött közre, aki a profi sportolói karrierjét követően versíróként is ismerté vált.

A művésznő 2019 óta autodidakta módon kezdett el foglalkozni a pirográfiával. Első projektje egy Audrey Hepburn portré volt, melyen keresztül a női ábrázolás vizsgálatát célozta meg. A nők ábrázolása azóta is központi szerepet játszik műveiben. Az égetett fa természetes, meleg barnáit gyakran élénk, vibráló akril színekkel kombinálja, így alkotásai különleges atmoszférát teremtenek. Ez a technika lehetőséget nyújt számára arra, hogy különleges és mély érzéseket közvetítsen a nézők felé.

Az MPB számára felajánlott alkotását a Corvin Művészkör Egyesület 60 éves nyílt pályázati felhívására készült és a Művészkör Őszi tárlatán mutatták be. A 2024-es olimpia helyszínét az Eiffel torony, míg Magyarországot a Parlament szimbolizálja. A kép központi figurája az első olimpiai játékok istene Zeusz, aki a magyar kajakozók teljesítményét csodálja trónjáról. A trón egyik oszlopán a 2024-es Párizsi olimpia logója is helyet kapott.

A Magyar Paralimpiai Bizottságnak átadott fotója méltó helyre kerül a sportszervezet székhelyén.

Horváth Melinda további munkáíval itt ismerkedhet meg.