Menüpontok

Új együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága (MGYFT) és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB). A partnerség célja a fogyatékosok sportjának megerősítése, fejlesztése.

Az aláírási ceremóniával egybekötött megbeszélésen az MGYFT részéről Balogh Ildikó, elnök, Dr. Mayer Ágnes, a Sportfizioterápiás munkacsoport vezetője és Szendrő Gabriella, a szervezet Nemzetközi Bizottságának tagja, valamint az MPB képviseletében Szabó László elnök, Urr Anita, főtitkár és Grezner Mónika, egészségügyi referens vett részt. A megállapodás célkitűzése a fogyatékosok sportja, valamint a paralimpiai mozgalom eszméinek megszilárdítása, illetve fejlesztése. A felek ezzel a partnerséggel a paralimpiai mozgalom ismertségét szeretnék növelni, főleg a fiatalabb generáció körében. A két szervezet így szeretne hozzájárulni az esélyegyenlőség, az integráció és az inklúzió feltételeinek megteremtéséhez.  

Az 1989-ben megalapított társaság, mely tagja a WCPT - World Confederation for Physical Therapy, a Gyógytornászok Világszövetségének, több mint 30 éve segíti a testi fogyatékkal élő emberek gyógyulását, integrálását.

A Magyar Paralimpiai Bizottság a lehetőségeihez mérten támogatni fogja az Magyar Gyógytornász-Fizioterapeutaák Társaságának kutató és terápiás munkáját, amivel a parasportolók további fejlődését segítik. 

A szervezetek, első közös munkájukban, Szendrő Gabriella kezdeményezését valósítják meg. A parasportolók mozgásszervi fájdalmainak megelőzését célzó program Szabó László szerint, nemcsak a hazai parasportolók felkészülését, mindennapi életét fogja segíteni, hanem erősíteni fogja az MPB nemzetközi pozícióját is.