Menüpontok

Ezt hallgatjuk mi – Ekler Luca

Amikor plusz motivációra van szükségem verseny előtt, vagy jobban kell koncentrálnom edzésen, vagy el szeretnék lazulni egy hosszú hét után, akkor gyakran hallgatok zenét. Motivál, feltölt, elindít,  mozgásban tart, felpörget, ellazít, magával ragad, megnyugtat. Ezekben a számokban minden benne van.

 

Fools Garden - Lemon tree

Ez volt az első angol szám, amit megtanultam, viszont még nem tudtam angolul, ezért a szüleim leírták nekem fonetikusan a dalszöveget, hogy én is tudjam énekelni. Azóta is az egyik kedvencem és a citromos dolgokat is nagyon megszerettem.

The Chainsmokers, Halsey - Closer

Számomra ez a tökéletes utazós, nyaralós, kocsiban éneklős zene. Mindig kikapcsol, visz magával a dallam, nem tudom megunni.

Halsey - You should be sad

Amint felcsendülnek a kezdő akkordok, le sem lehet vakarni a mosolyt az arcomról, egyből elkezdem dobolni az ütemet, imádom ezt a számot és nagyon morcos tudok lenni, ha valaki elkapcsolja és nem tudom végig énekelni.

Ruth B. - Lost boy

Sokat hallgattam ezt a számot régebben, amikor egyedül éreztem magam. Csak később tudtam meg, hogy az egyik kedvenc rajzfilmemnek, a Pán Péternek a filmzenéje.

Why Don’t We - Fallin’

Az utóbbi időben a kedvenc edzős számommá vált. Mindig fel tud pörgetni, tele leszek energiával ha meghallom, és azt érzem semmi sem tud megállítani. Januárban egyéni csúcsot értem el szakításban, és akkor is ez a zene szólt. Köszi srácok!

Taylor Swift - Look What You Made Me Do

Itt, elég nagy bajban voltam. Taylor Swift kislány korom óta a kedvenc énekesnőm (mindenki nagy örömére), és az összes számát és albumát nagyon szeretem, nem tudok egy számot kiemelni tőle. Az ő hangja mindig megnyugtatóan hat rám. A kedvenc albumom a Reputation, de a karantén alatt kiadott Folklore és Evermore is hamar belopták magukat a szívembe.

Vance Joy - Riptide

Amikor megtanulok majd gitározni, ez lesz az első szám, amit el játszani szeretnék. Nyári estéken, a csillagok alatt, tábortűz mellett, a barátaimmal együtt.

Calcum Scott - You Are The Reason

Erre a dalra keringőztünk Levivel a gólyabálon és tökéletes volt. (Bár a táncunkra ez lehet, hogy nem mondható el, de én nagyon élveztem minden pillanatát.)

Daya - Sit Still, Look Pretty

Ez a feminista énem himnusza. Hihi

Szabó Balázs Bandája - Bájoló

Ha van zene, amiről mindig a családom és a barátaim fognak eszembe jutni, főleg a Katicák, akkor az ez.

Lewis Capaldi, Steve Void - Bruises (Steve Void Remix)

Erre a számra úgy táncolnék egyszer az esőben.

Lil Wayne, Bruno Mars - Mirror

Erről a nótáról sokszor eszembe jutnak azok a napok, amikor nem tudtam elfogadni a fogyatékosságomat és másnak éreztem magam. “Mirror on the wall, here we are again” így szól a dalszöveg, de ma már csak büszkeséget érzek. Mert legyőztem a félelmeimet, elfogadtam magamat, kiteljesedtem. Már nem akadálynak tekintem a fogyatékosságomat, hanem valaminek, ami különlegessé tesz.

Ava Max - Kings & Queens

Jókedvre derít, felpörget, mindig meghozza a kedvemet tenni, alkotni valamit. Szeretem edzés előtt, vagy bemelegítés alatt hallgatni.

Eminen, Ed Sheeran - River

Megunhatatlan.

Pink - A Million Dreams

(Az a dal az "A legnagyobb showman" c. filmben szerepel, azt is csak ajánlani tudom.)

Valaki pár éve azt mondta nekem, hogy tokióig fog repíteni. Akkor még nem versenyeztem a parasportolók között, de kaptam egy csodálatos lehetőséget, amiért nagyon hálás vagyok. Elindultam egy úton, aminek a végén remélem hogy az egyik legnagyobb álmomat tudom majd megvalósítani, és részt vehetek életem első paralimpiáján!

 

A teljes lista Spotify-on:

A teljes lista YouTube-on: