Menüpontok

Magyar sikerek az idénynyitó paraatlétika versenyen

A 2021. év első paraatlétikai versenyét Paraatlétika Grand Prix-sorozat  állomását, a 12. Fazza Nemzetközi Paraatlétikai Bajnokságot Dubajban rendezték február 6. és 14. között. A magyar küldöttség 2 sportolója végül három éremmel zárta az eseményt.

Az Egyesült Arab Emírségekbeli városállamban, Dubajban rendezett verseny lehetőséget adott a kvótával még nem rendelkező paraatlétáiknak, hogy megfelelő eredménnyel csapatba kerüljenek. Végül ketten, a Váci Reménység SE két atlétája, Keresztesi Erika és Szőllősi István indultak három versenyszámban.

A Grand Prix minden a koronavírus miatt bevezetett előírásnak megfelelt. A távolságtartás, a folyamatos fertőtlenítés, a szájmaszk viselése, az ellenőrző pontok manapság már természetes részei egy sporteseménynek. A 12. Fazza Nemzetközi Paratlétikai Bajnokság esetében sem volt ez másképp.

Összesen 53 ország, közel 600 atlétája versenyzett négy napon át.

A viadal első napján Szőllősi István súlylökésben nem sokkal egyéni csúcsától elmaradva lett kategóriájának ezüstérmese, míg az abszolút verseny harmadik helyezettje. István célja az egyéni csúcs megjavítása az előttünk álló időszakban, hiszen azzal már paralimpiát érő eredménye lenne.

A harmadik és negyedik napon Keresztesi Erika állt rajthoz 1500 és 400 méteres síkfutásban. Erika, 1500 méteren első, 400 méteren harmadik lett.