Menüpontok

Az integritás jegyében telt a CXXV. Úszó Országos Bajnokság

Ezúttal is lehetőséget kaptak a paraúszók, hogy az épekkel együtt versenyezzenek, hiszen a CXXV. Úszó OB a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság által is elismert verseny volt.

A paraúszó-válogatott nagy része megjelent és úszott is a versenyen – Illés Fanni nyolc hónappal gyermeke születése után (vélhetően először a sporttörténelemben)  szintidőt úszott a manchesteri világbajnokságra és egyben a világranglista hatodik helyére ugrott fel száz mellen. Összesen kilenc para versenyző indult a kaposvári versenyen: Illés Fanni, Konkoly Zsófia, Száraz Evelin, Pap Bianka, Iván Bence, Hotz Csenge, Payer Kata, Janza Virág, Tar Réka. A cél elsősorban a versenyzési lehetőség volt, hiszen a legtöbbjüknek már világbajnoki szintidővel rendelkezik.

Szabó Álmos, a Vasas paraúszó szakosztályának vezetőedzője ekként nyilatkozott:

„Valóban, elsősorban Fanni számára volt igazi téthelyzet a kaposvári ob, a többiek az edzettségi állapotuknak megfelelően versenyeztek egyet, ezeket az alkalmakat nagyon meg kell becsülni, mert kevés a lehetőség. Fanni akár úszhatott volna jobb időt is, de nem vagyunk telhetetlenek, hiszen a célt elértük, a vb-részvétel ezzel biztossá vált. Ha minden a tervek szerint halad, akkor Fanni szerintem tovább javulhat, és Madeirán akár a dobogót is megcélozhatja. Ez egy óriási dolog lenne, ahogy már az is szinte példátlan a sportágunkban, hogy egy úszó nyolc hónappal a szülés után vb-szintet tudott teljesíteni.” (forrás: vasassc.hu)

A manchesteri világbajnokságot 2023. július 31. és augusztus 6. között rendezik a Manchester Aquatics Centre-ben.

Forrás: musz.hu

Fotó: MPB