Menüpontok

Magabiztos magyar szereplés a francia kerekesszékes vívó világkupán

Április 20-23. között Nimesben rendezték meg a sportág idei harmadik világkupa versenyét, ahol hazánkat nyolc sportoló képviselte. A paralimpiai kvalifikációs tornán mieink egy ezüst- és két bronzérmet megszerzésével remekeltek.

Az első versenynapon a férfi kardozók A kategóriás versenyében Osváth Richárd bronzérmet szerzett. A hölgyek ugyanezen fegyvernemében és kategóriájában Hajmási Éva bizonyult eredményesnek, aki szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Osváth Richárd bronzérmes a kerekesszékes vívók nimesi világkupáján.

A női tőrözők A kategóriájában három magyar versenyző is bejutott a legjobb nyolc közé. Hajmási Éva ismét közel került a medál szerzéshez, azonban az ötödik helyen végzett, míg Krajnyák Zsuzsanna hatodik lett. A fiatal Nádasdy Anna hetedikként fejezte be a világkupa szereplését, ezzel elérve eddigi legjobb egyéni felnőtt eredményét. A B kategóriás kardversenyen Madarászné dr. Mező Boglárka nyújtott magabiztos teljesítményének köszönhetően a hatodik helyezett lett. Az A kategóriájú férfi tőrözők között Osváth Richárd ötödik helyezett lett, míg Tarjányi István kilencedik helyen végzett a kardozók B kategóriájában. Veres Amarilla hatodik, Krajnyák Zsuzsanna pedig 13. helyet tudhatta magáénak női párbajtőrözők A kategóriájú viadalán.

Hajmási Éva bronzérmes a kerekesszékes vívók nimesi világkupáján.

A Hajmás Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Madarászné dr. Mező Boglárka és Veres Amarilla négyeséből összeállított női tőrcsapat újfent nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő a nemzetközi tornán, miután a Brazília és Hongkong csapatát is felülmúlták, a hölgyek az elődöntőben izgalmas csatát vívtak Georgia ellen, akiket 45:41 arányban sikerült legyőzniük. A fináléban Kína válogatottja bizonyult jobbnak, 45:34-re diadalmaskodtak, így mieink az ezüstérmet jelentő második helyen fejezték be a világkupa szereplésüket.

A magyar válogatott július 6-9. között utazik Varsóban, a sportág következő világkupa versenyére, ahol tovább folytatják a paralimpiai kvalifikációs pontszerzést.

További eredmények

A  magyar női tőrcsapat újfent nagyszerű teljesítménnyel bronzérmes a világkupán.