Menüpontok

Kimagasló magyar eredmények születtek a para-asztaliteniszők lengyel világkupáján

Hazánk küldöttsége a lengyelországi Wladyslawowóban hét érmet szerzett a május 26. és 28. között rendezett nemzetközi tornán.

Az egyéni számok tekintetében Szvitacs Alexa (WS9) ismételten remekelt és az elődöntőben revansot vett a lengyel Karolina Pekkel szemben a két héttel ezelőtti laskói vk veresége után. A finálé már kevésbé alakult kedvezően a magyar versenyzőnek, miután a török Merve Demir összesítésben 3-1-re legyőzte, ezáltal pedig ezüstérmes lett.  A férfiaknál Pálos Péter (MS11) menetelt ezúttal is a minél szebb medál megszerzéséért. A kétszeres paralimpiai bajnok a török Garip Olcas legyőzésével jutott fináléba, ahol a spanyol Eduardo Cuesta Martíneztől 3-0-ra kapott ki, így a dobogó második fokára állhatott fel. Berecki Dezső (MS9) is tovább erősítette mieink sikereit, aki egyéniben második helyen jutott tovább csoportjából. Az egyenes kieséses szakasz során egészen az elődöntőig küzdötte magát, ahol azonban már nem bírt a spanyol Ander Cepassal, aki 3-0-ra aratott győzelmet, így a magyar sportoló harmadikként végzett.

A vegyes páros viadalok jelentőst bravúrt hoztak a mieink számára. Pálos Péter a lengyel Ewa Cychowskával (XD22) menetelt a végső győzelemig és álltak a dobogó legfelső fokára, míg a Szvitacs Alexa – Csonka András duo (XD17-20) nagy küzdelem árán szerezte meg a második, ezüstérmet jelentő helyezést. A férfi páros versenyszámok során Csonka András és Berecki Dezső (MD18) kiharcolta a fináléba jutást, ahol a hazai pályán játszó lengyel különítményt már nem bírták felülmúlni. Női párosban Szvitacs Alexa és a svéd Anja Handen (WD20) közösen aratott sikert, és végezetül az ezüstérmesként végeztek.

A magyar para-asztalitenisz válogatott így egy arany-, öt ezüst- és egy bronzérem megszerzésével hangolódott az idei legjelentősebb versenyükre, az Európa-bajnokságra, amelyet Sheffieldben rendeznek meg szeptember 5. és 10. között.

A világkupa további eredményei itt érhetők el.

Fotó: asztalitenszezz.hu