Menüpontok

Öt medált szerzett a para-asztalitenisz válogatott Lignanoban

A világkupa-sorozat olaszországi állomásán hazánkat összesen hat sportoló képviselte. A csapat egyéniben és páros versenyszámokban is remekelni tudott, így két arany- és három bronzérmet szereztek a nemzetközi versenyen.

Szvitacs Alexa (WS9) az elődöntőben a kínai Liu Meng-et győzte 3:0-ra, majd a döntőben az ausztrál színekben versenyző Lei Li Na sem tudta megállítani. A magyar paralimpiai bronzérmes asztaliteniszező a riválisát 3:2-re győzte le és szerzett egy egyéni aranyérmet. A párosok versenye is jól sikerült, hiszen Szvitacs Alexa és Csonka András révén a vegyes párosok (XD17) versenyében magabiztosán győzték le a világbajnok brazil kettőst 3:0-ra. A GYAC két paralimpikonja ezt követően állhatott a dobogó legfelső fokára úgy, hogy még szettet sem veszítettek.

Arlóy Zsófi (WS8) és Major Endre (MS1) is érmet szerzett az egyéni küzdelmekben: egy-egy bronzéremmel gazdagodtak. Arlóy az elődöntőben a japán Yuri Tomono ellen 3:0 arányban kapott ki, míg Majort a dél-koreai Kim Hakjin győzte le 3:1-es összesítésben.

Férfi párosban Berecki Dezső és Csonka András (MD18) az elődöntőben maradt alul szoros mérkőzésen az ukrán Maksym Ninkolenko-Lev Kats kettős ellen 3:2-re, és lett ezzel bronzérmes a lignanoi világkupán.

A magyar para-asztalitenisz válogatott tagjai nem csak az érempalettájukat, de a paralimpiai kvalifikációs pontjaikat is gyarapították a világkupaversenyen.  A csapat Lignanoból egyenesen a spanyolországi Costa Brava felé vette az irányt, ahol március 11. és 14. között rendezik újabb vk-viadalt.

A magyar csapat eredményei:

Egyéni:

Arlóy Zsófia (WS8) – bronzérem;

Berecki Dezső (MS9) – csoportból búcsúzott;

Csonka András (MS8) – legjobb nyolc között;

Major Endre (MS1) – bronzérem;

Szvitacs Alexa (WS9) – aranyérem;

Urlauber Ádam (MS1) – legjobb nyolc között.

Páros:

Arlóy Zsófia – Szvitacs Alexa (WD20) – legjobb nyolc között;

Berecki Dezső – Csonka András (MD18) – bronzérem;

Major Endre – Urlauber Ádám (MD4) – csoportból búcsúztak;

Arlóy Zsófia – Berecki Dezső (XD17) – negyeddöntő;

Szvitacs Alexa – Csonka András (XD17) – aranyérem.

Fotó: Vigh Zsolt