Menüpontok

Európa-bajnoki ezüstéremmel tért vissza Illés Fanni

A madeirai kontinensviadal legelső versenynapján a Vasas SC paralimpiai bajnoka 100 méteres mellúszásban (SB4-es sérültségi kategória) lehengerlő teljesítményt követően másodikként csapott a célba 1:53:00-ás időeredménnyel.

Forrás: MTI

A paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónő közel két évvel kisfia születése után először indult el rangos nemzetközi viadalon. Az előfutamban magabiztosan szerepelt, és a második legjobb időeredménnyel jutott a fináléba, ahol az esti programban meg is szerezte a delegáció első medálját.

Klubtársa, Pap Bianka 50 méteres gyorsúszással (S10-es sérültségi kategória) kezdte meg Európa-bajnoki szereplését Madeirán, és a 7. helyen végzett a döntőben. Szabó Álmos tanítványa még 100 méteres hát- és gyorsúszásban, 200 méteres vegyesúszásban, valamint 400 méteres gyorsúszásban is érdekelt lesz az elkövetkező napokban.

Forrás: MTI

A Funchal városában zajló paraúszó Európa-bajnoksága április 27-ig tart, és hazánkat kilenc sportoló képviseli. További információk az esemény hivatalos weboldalán: Madeira 2024 Para Swimming European Open Championships (paralympic.org)

Hazánk sportolói eddig 20 kvótát szereztek a párizsi paralimpiai játékokra: hetet úszásban, négyet kajak-kenuban, hármat asztaliteniszben, kettőt sportlövészetben, egyet-egyet atlétikában, íjászatban, díjlovaglásban és kerékpárban. A paralimpiai mozgalom legfontosabb eseményét 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg.