Menüpontok

Konkoly Zsófia tovább gyarapította az éremkollekcióját a paraúszó Európa-bajnokságon

A PSN Zrt. paralimpiai bajnok úszója ezúttal 400 méteres gyorsúszásban (S9) aratott sikert és végzett ezüstérmesként (4:48.92) a Funchal városában zajló kontinensviadalon.

Konkoly Zsófia a hatodik legjobb idővel jutott a döntőbe (5:01.38), tartalékolva az energiáját a délutáni futamra. A fináléban a pécsi úszónő már teljes erőbedobással ugrott vízbe és ezüstérmesként csapott a célba a horvát Emma Mecic mögött (4:45.38). A paralimpiai bajnok korábban 100 méteres pillangóúszásban egy aranyat, míg 200 méteres vegyesúszásban egy ezüstérmet szerzett a madeirai Európa-bajnokságon.

Ugyanezen a versenynapon 100 méteres pillangóúszásban (S10) Hotz Csenge negyedik (1:09.24), a felnőtt válogatottban először debütáló Janza Virág pedig hetedik (1:16.80) lett.

A Funchal városában zajló paraúszó Európa-bajnokság április 27-ig tart, és hazánkat kilenc sportoló képviseli. A magyar delegáció három nap alatt összesen nyolc érmet (egy aranyat, négy ezüstöt és három bronzot) szerzett a kontinensviadalon.

További információk az esemény hivatalos weboldalán elérhetők: Madeira 2024 Para Swimming European Open Championships (paralympic.org)

Hazánk sportolói eddig 21 kvótát szereztek a párizsi paralimpiai játékokra: hetet úszásban, négyet-négyet kajak-kenuban és asztaliteniszben, kettőt sportlövészetben, egyet-egyet atlétikában, íjászatban, díjlovaglásban és kerékpárban. A paralimpiai mozgalom legfontosabb eseményét 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg.

Fotó: World Para Swimming